Skal gi eldre vind i håret med EL-sykkeltaxi

En sykkeltaxi skal gjøre det mulig for alle å sykle, uansett alder eller bevegelseshemninger.

Sykkeltaxi utenfor Kautokeino sykehjem

Far og datter John Ailo Baal og Lisa Baal på sykkelen. Leder for Kautokeino Arbeidssenter, Gunn Elisabeth Kristensen til høyre.

Foto: NRK

Kautokeino arbeidssenter har gitt sykehjemmet en elektrisk sykkeltaxi. Målet er å gi de eldre muligheten til å komme seg ut fra sykestuas fire vegger å få muligheten til å kjenne vind i håret og luft under vingene.

– De som sitter på sykehjemmet og kanskje ikke har så lett for skulle også hatt muligheten til å kjenne litt vind i håret å få luft under vingene, sier leder for Kautokeino Arbeidssenter Gunn Elisabeth Kristensen.

John Ailo og Lisa Baal var begge fornøyde etter sykkelturen.

Første sykkeltur på 40 år

De som fikk jomfruturen til sykkelen var far og datter John Ailo Baal og Lisa Baal.

Far fikk hjerneslag i 1988 så det må ha vært før det, sier Lisa.

John Ailo er 82 år og har hatt to hjerneslag og kan ikke lengre gå. Han får hjelp av hjelpepleierne til å sette seg på sykkelen. Det var litt spenning før Lisa og faren skulle prøve sykkelen.

– Jeg vet ikke hvordan det blir, men vi tar utfordringen. Kanskje blir det vår siste tur, fleipet hun før sykkelturen.

Gunn Elisabeth Kristensen

Leder for Kautokeino Arbeidssenter Gunn Elisabeth Kristensen.

Foto: NRK

Sykling uten alder

Sykkelen er en del av konseptet sykling uten alder, som er et landsomfattende prosjekt. Pengene til sykkelen er samlet inn av Kautokeino Arbeidssenter i tillegg til private bidrag.

– Vi håper dette skal være et tilbud som pårørende og frivillige tar tak i og tar med folk ut på sykkel som ellers ikke har så lett for å komme seg ut, sier Kristensen

Etter at far og datter kommer tilbake fra sykkelturen, har faren et stort smil om munnen. Det er helt tydelig at han likte sykkelen. Datteren forteller at han gledet seg til sykkelturen.

– Jeg synes det var kjempeartig. Spesielt gøy var det å se hvor glad pappa ble når han fikk seg en liten sykkeltur, sier Lisa.