Skadde barn fra Svalbard flys til Tromsø

Fire personer som ble skadd i snøskredet i Longyearbyen, inkludert et kritisk skadd barn og et alvorlig skadd barn, flys til Tromsø.

Snøskred Svalbard

Fire personer som ble skadd i snøskredet i Longyearbyen, inkludert to alvorlig skadde små barn, flys til Tromsø. Skredet gikk over ti hus.

Foto: Sigrid Agnethe Hansen / NRK

De fire blir fløyet til Tromsø med ambulansefly, opplyser administrerende direktør ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Tor Ingebrigtsen.

Totalt ti pasienter ble fraktet inn til UNN - Longyearbyen sykehus som en følge av skredulykken lørdag.

– Det jobbes intenst ved UNN Longyearbyen med å behandle de skadde. Vi står klar i Tromsø til å ta imot de fire pasientene som etter planen skal transporteres fortløpende lørdag kveld, sier Ingebrigtsen.

Se intervju med administrerende direktør i UNN her:

Fire personer, tre av dem barn, vil bli fraktet fra Svalbard til sykehus i Tromsø.

Kritiske skader

Han sier at tre ambulansefly med operasjons- og intensivbehandlingssystem er sendt til Longyearbyen, og at teamene lørdag ettermiddag jobbet med det hardest skadde barnet.

– Et barn med kritiske skader som er under intensivbehandling vil bli transportert med helikopter, sier Ingebrigtsen til NRK.

For et alvorlig skadd barn er tilstanden stabil. Det tredje barnet har fått lettere skader. En voksen person med moderate skader fraktes også til Tromsø.

– Formidabel utfordring

Helsepersonell fra Tromsø har nå avløst personell i Longyearbyen som har stått på hele dagen, ifølge Ingebrigtsen.

– Dette har vært en formidabel utfordring. Befolkningen i Longyearbyen har gjort en stor livreddende innsats i løpet av dagen.

Ingebrigtsen mener det nå er god kontroll på stedet.

– Vi har vært heldig med værforholdene, slik at vi fikk sendt både personell og utstyr til Svalbard. Vi mener nå at vi har god kontroll på stedet, sier han.