Hopp til innhold

Sjekk hva Henrik skapte da han var på løpetur

Henrik Romsaas skulle egentlig vaske huset til jul. I stedet løp han en rein via GPS-en på pulsklokka.

Reinen på kartet

Slik ser reinen til Henrik Romsaas ut. Beina står i Tromsø sentrum, og geviret er i Røstbakken.

Foto: Henrik Romsaas

Henrik Romsaas

Henrik Romsaas har allerede planer om å løpe flere dyr.

Foto: Petter Strøm / NRK

Romsaas er med i løpenettverket Northern Runners i Tromsø. Som en del av adventskalenderen deres, ble medlemmene utfordret til å lage bilder på kartet ved hjelp av GPS-en på pulsklokka.

– Jeg skulle egentlig vaske huset til jul men kona var ute og handlet før foreldrene mine skulle komme på julebesøk. I stedet satte jeg meg ned for å leite etter linjer på kartet. Plutselig fant jeg snuten til en rein. Siden Tromsø har en rein i kommunevåpenet sitt, og reinen er tilknyttet jula, begynte jeg å leite etter hvor geviret og resten av kroppen skulle gå, forteller Romsaas.

Han plottet inn løypa og la på sprang.

Måtte beklage

– Det var en merkelig løpetur. Jeg sprang inn og ut av innkjørsler, og måtte beklage til folk. Det er litt rart å forklare at du er ute og «løper en rein» når du løper opp og snur på trappa til folk, forteller han.

Totalt ble løpeturen på åtte kilometer. Og den kreative treningsøkten ga mersmak.

– Jeg har allerede begynt å jakte på nye dyr. Ved Prestvannet har jeg funnet en sommerfugl, så vi får se om jeg får tid til å løpe den i løpet av jula, sier Romsaas.

Kommunalt prosjekt

Til daglig er han leder for Tromsømarka-prosjektet i kommunen. Han ser ikke bort fra at han kan gjøre dette til en større greie i byen.

– Det hadde vært kult å få på plass et felles kart med dyr på Tromsøya, for eksempel, med anbefalte løperuter åpent for alle.

Romsaas skal også melde seg inn i Norsk kartozoologisk forening, en forening som har som formål «å arbeide for å kartlegge det skjulte og todimensjonale dyreliv i våre nære omgivelser.»

Og til deg som lurte, Henrik Romsaas fikk vasket huset til jul også.

– Flyet til foreldrene mine var forsinket, så det gikk fint.