Sjakk-OL forklarer seg for sjakkforbundet

I dag skal ledelsen for sjakk-OL i Tromsø forklare den vanskelige økonomiske situasjonen for Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE).

Sjakk-møte

Ledelsen for sjakk-OL i møte med representanter fra Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE).

Foto: Sveinung Åsali / NRK

Børge Robertsen

Leder for sjakk-OL, Børge Robertsen, mener de ikke kunne gjort noe annerledes i arbeidet med arrangementet.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Møte er berammet for lenge siden. Vi skal se på hvordan vi planlegger å arrangere mesterskapet, og skal se på lokalene og logistikk i dag. Økonomien vil naturligvis bli et tema, sier administrerende direktør for sjakk-OL, Børge Robertsen, til NRK.

Representanter fra Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) ankom Tromsø tirsdag kveld. Onsdag formiddag gikk de i møte med ledelsen for sjakk-OL, blant annet for å få klarhet i situasjonen.

– Står i fare

I forrige uke kom revidert nasjonalbudsjett. Sjakk-OL i Tromsø håpet på å få 15 sårt trengte millioner kroner, men endte opp med ingenting.

Ifølge ledelsen setter dette mesterskapet, som skal arrangeres i august, i fare, selv om de tidligere har sagt at lekene skal gjennomføres, uavhengig av de ekstra millionene fra staten.

Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) visste ikke om de økonomiske problemene til sommerens arrangører.

– Komplisert økonomisk bilde

I et brev til ledelsen for sjakk-OL i Tromsø, skriver kasserer i FIDE, Nigel Freeman, i følgende:

«Vi burde kanskje ha skjønt dette når dere ensidig bestemte dere for å sette et administrasjonsgebyr på 100 euro for hver deltaker. Dette var ikke i det opprinnelige tilbudet fra dere, og hadde det vært det, ville kanskje stemmegivningen vært annerledes.»

– Det er et komplisert økonomisk bilde i denne saken, som ikke har vært mulig å gi tydelig informasjon om tidligere, sa Børge Robertsen til NRK da kritikken fra FIDE kom.

NRK følger saken utover dagen!

Sjakk-OL i Trømsø kan bli avlyst på grunn av av økomisk trøbbel. Nå uttrykker det internasjonale sjakkforbundet sin bekymring for om arrangementet i Tromsø blir noe av.

Sjakk-OL i Tromsø kan bli avlyst på grunn av økonomisk trøbbel. Nå uttrykker det internasjonale sjakkforbundet sin bekymring for om arrangementet i Tromsø blir noe av.