Hopp til innhold

Satser på helårsdrift: – Vi måtte enten satse for fullt eller legge ned

Å bli daglig leder på campingplass var ikke i Ernst Hugo Eriksen sine tanker. Men nå driver han Senjas største drop-in campingplass i Stønnesbotn, like ved Nasjonal turistvei.

hytter

De kalles podhus og er bitte små hytter med kun senger, bord og stoler. For sykkelturister som vil droppe teltet, kan de være et billig alternativ.

Foto: Linda Pedersen / NRK

For tre år siden overtok han og broren Fjordbotn camping, som foreldrene hadde drevet siden 1992. Planen var at den skulle være en sommerhobby.

– Men det tullet på seg, og til slutt måtte vi bestemme oss: Enten satse for fullt eller legge ned. Vi valgte å satse, sier Eriksen.

Overtok etter foreldrene

Ernst Hugo Eriksen er daglig leder på Fjordbotn camping, som nå satser på helårsdrift.

Foto: Linda Pedersen / NRk

Skynder seg sakte

Nå er jobben i fiskeindustrien sagt opp, og Ernst Hugo er blitt daglig leder. Foreløpig er han den eneste som er fast ansatt i bedriften.

Målet er at campingplassen skal gi et helårlig tilbud til både de som vil ha fast vognplass og de som trenger et sted å sove mens de besøker Senja. Med økt vinterturisme har etterspørselen etter overnattingssteder økt.

– Det er mye som må gjøres her, og vi skynder oss sakte. I vinter har vi renovert ei hytte og felleskjøkkenet er så godt som ferdig. Så har vi kjøpt inn tre såkalte podhus, som er bitte små hytter for dem som kanskje egentlig hadde tenkt å leie teltplass, forteller Eriksen.

Arbeid

Et lavvogulv skal demonteres og gjøre plass til nye hytter. Mange lavbudsjetturister besøker Fjordbotn camping i løpet av sommeren. Her kan de velge podhus framfor å slå opp teltet.

Foto: Linda Pedersen / NRK

Nye koster

På sommerstid er mellom 80 og 90 prosent av alle bobil- og vogngjestene folk som dropper innom når det nærmer seg kveld. De som trenger hytter, booker gjerne på forhånd, og pågangen i år er doblet i forhold til i fjor.

Fjordbotn camping er ikke alene om å ha fått nye eiere. Også Tranøybotn camping har fått nye koster inn.

– Jeg tror det er bra for utviklingen at det kommer inn nye folk. Turistnæringen har det jo vært satset stort på her på Senja, men campingplassene har kanskje ligget litt etter. Mange har nok tenkt at det de hadde å tilby var godt nok, men i dag skal det være høy standard, sier Ernst Hugo Eriksen.

Renhold viktig

Ann Marit Berntsen leder Tromsø og omegn sin avdeling i Norsk bobil og caravan club. Hun sier det er bra at flere campingplasser rustes opp.

– Det har skjedd mye bra de siste årene. Tromsdalen camping og Olderelv camping i Skibotn er gode eksempler på campingplasser som utmerker seg. Men for de fleste som bruker campingplasser, er det renholdet på sanitæranlegg og fellesområder som er det viktigste, sier hun.