Hopp til innhold

Selger mat for 500.000 kroner hver dag

Det har blitt solgt mat for en halv million kroner hver dag under Landsskytterstevnet i Målselv. Det bidrar til et overskudd for årets utgave av stevnet.

Køer for å få mat på Landskytterstevnet

Under årets utgave av Landskytterstevnet har det vært lange køer for å få kvalitetsmat.

Foto: Nils Mehren/NRK

Køene ved skytterhuset og i teltene er lange av sultne skyttere og deres familier. Den lokalbaserte maten får skryt av publikum og er beste målestokk for salget.

Likevel er det kroner og øre som teller for arrangørene. Hver dag denne uka har de frivillige solgt mat for en halv millioner kroner.

– Det bidrar til et godt overskudd for årets utgave av stevnet, sier Tor Kvammen, økonomiansvarlig for Landsskytterstevnet, til NRK.

Store regnmengder ga ekstrautgifter

Tor Kvammen

Økonomiansvarlig Tor Kvammen sier at det er for tidlig å si hvor stort overskuddet blir.

Foto: Nils Mehren/NRK

Hvor stort overskuddet blir er ennå for tidlig å slå fast.

Det eneste som er sikkert er at det ikke blir like stort som for ti år siden, da Landsskytterstevnet også ble arrangert på Råvatn i Målselv.

Uværet tidligere i uka sørger for det. Da måtte arrangørene fylle på med store mengder masser på stevneområdet, og det ble brukt store maskiner for at biler og campingvogner ikke skulle synke gjennom marka på hovedcampen på Skogstad gård.

Ikke som for ti år siden

I 2006 gikk landsskytterstevnet i Målselv med et overskudd på 1.8 millioner.

– Deler av pengene ble brukt til å oppgradere skytterarenaen på Råvatn, og resten ble fordelt på lokale lag og foreninger, sier Kvammen til NRK.

Boder under Landsskytterstevnet 2016

Bodene som sørger for stort salg og overskudd for Landsskytterstevnet i Målselv.

Foto: Nils Mehren/NRK

Nyheter fra Troms og Finnmark