Hopp til innhold

Ikke prøv dette hjemme. Eller, jo, prøv det!

Årets utgave av Påskemorgen blir ikke helt som tidligere år. Blant annet skal publikum få lære seg noen spennende triks de kan gjøre hjemme.

Christer skal prøve å få brusen til å skyte i lufta som en rakett.

Christer skal prøve å få brusen til å skyte i lufta som en rakett.

– En av tingene vi gjør i år er at vi har bedt publikum om å sende inn hoppere til hoppkonkurransen vår, sier Selda Ekiz.

Hun er ikledd en gul kyllingdrakt. Bak henne står en oransje lavvo, og ved siden av programlederen sitter Christer Johnsgård utkledd som en blå hare.

På lørdag klokken 07.30 starter de med første av ti sendinger av årets utgave av «Påskemorgen». Som vanlig skal Christer og Selda blant annet sende ting utfor den lille hoppbakken de har rigget til, men i år er det altså ikke programlederne som skal plukke ut hoppere.

– Hele konseptet er jo å la barna være med å forme programmet. Det er en av fordelene med å sende direkte. Da kan vi få inn hoppere, spørsmål til gjestene våre og vitser, forteller Christer.

Påskehopper

Selda Ekiz og Christer Johnsgård lot seg imponere av hopperen til Henrik (7) fra Tromsø.

Foto: Petter Strøm / NRK

Vil ikke endre for mye på vinneroppskriften

Det er 17. gangen «Påskemorgen» sendes direkte fra Tromsø. Selda og Christer ønsker ikke å rokke for mye med konseptet, men noen små justeringer blir det altså i årets utgave.

– I påskelaben har jeg vanligvis prøvd meg på store eksperimenter med store eksplosjoner. Jeg skal jo gjøre det også, men jeg har prøvd å justere noen eksperimenter litt ned, slik at barna hjemme kan prøve seg, uten at de trenger hjelp fra voksne eller masse utstyr, sier hun.

Også Christer ønsker å inspirere barna til å prøve nye aktiviteter i påsken. I hans segment, påskesportshjørnet, har han funnet på flere nye sporter.

– Blant annet skal vi ha påskefotballkamp. Da skal Selda og jeg kle oss ut som fotballer, og spille fotballkamp mot hverandre.

I tillegg har de mange spennende gjester på programmet. Deriblant en drilltropp, en ekte tryllekunstner og Stian Sandø, programleder i «Newton». Han har i det siste prøvd å sette forskjellige verdensrekorder i programmet sitt.

– Når han kommer skal vi selvfølgelig prøve å sette noen nye rekorder, forteller Selda.

Ortopeden - menneskets snekker

Stian Sandø, programleder i «Newton», er én av gjestene i «Påskemorgen».

Foto: NRK