Se sola komme tilbake til Tromsø

Endelig var det slutt på skyene - og sola tittet frem i Tromsø!

Video Sola tilbake i Tromsø

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det er mange i Nord-Norge som feirer soldag nå om dagen. Selv om sola egentlig skulle komme tilbake til Tromsø-området 15. januar (se soltabellen på yr.no) har skyer utsatt begivenheten, – helt til i dag!

NRK i Tromsø har satt sammen bilder fra nettkameraet på taket av NRK-huset - tatt torsdag formiddag 20. januar. Dette er én dag før den offisielle soldagen i ishavsbyen.

Storm kan overskygge helgesola

Etter et voldsomt uvær i Finnmark sist helg, er det klart for en ny runde med uvær i nord. I Nord-Troms og Finnmark kan et lavtrykk gjøre tilværelsen temmelig utrivelig på lørdag.

– Det kan i hvertfall bli vestlig liten storm på kysten. Det kan også bli kraftige snøbyger, sier statsmeteorolog Børje Johansson.

Selv om Nord-Norge blir innpakket av kaldtluft, er det ikke snakk om bitende kulde i helgen, understreker Johansson. Tromsø kan for eksempel få tre kuldegrader.

Om mørketiden

– Mørketid har vi når sola er under horisonten hele døgnet. Men mørketid betyr ikke nødvendigvis at det er helt mørkt hele døgnet, forklarer meterolog Marianne Skolem Andersen.

Ved polene er det spesielt. Der er det mørkt i 6 måneder og midnattsol i 6 måneder. Fra polpunktet mot polarsirkelen vil man ha en gradvis lengre periode midt på dagen med tussmørke.

Sola befinner seg da mindre enn 6° under horisonten. I tussmørke skal man under skyfri himmel kunne lese uten kunstig lys, sier Andersen.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Hege Iren Hanssen

Programleder Hege Iren Hanssen gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark

Programleder Hege Iren Hanssen gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark