Se folks blinkskudd fra godværståka denne uka

Nyt de flotte værbildene folk har tatt denne uka, med sol og den nesten litt trolske tåka. I dagene fremover blir det ikke like godt vær i Troms.

Tåka har irritert og fascinert mange i Troms de siste dagene.

TROLSK: Tåka har ligget som et teppe over Troms denne uka, spesielt i ytre strøk. Men været over tåka har vært nydelig. Utover dagene har tåka pleid å forsvinne, slik at de som ikke er glad i å gå på fjellet også har fått nye solstrålene i fylket.

Se flere bilder nederst i saken!

Overfor kan de se noen av blinkskuddene folk har tatt av tåka denne uka.

Om nettene denne uka har kjølig luft trukket inn fra havet, og det har gitt fjellglade folk i Troms litt av samme type opplevelser som fjellklatrere på Mount Everest: Å kunne nyte utsikten mot skyteppet langt der nede.

Tåka forsvant i lunsjtider

Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Matilda Hallerstig, driver ikke med tåkeprat. Men, hun prater gjerne om tåka som har vært denne uka.

– Det har vært fullt med tåke i havet utenfor Troms fordi det har kommet opp varm og fuktig luft fra sør som har som blir til tåke når den kjøles ned, sier hun.

– Tåka siger inn over land. Det har vært verst i kyststrøkene, men vi har hatt noen dager der tåka har kommet langt inn i innlandet, til Bardufoss og Målselv-området. Det har variert litt fra dag til dag hvor langt inn tåka har kommet, forteller hun.

Tåka har pleid å forsvinne ut på formiddagen eller tidlig på ettermiddagen.

– Når sola varmer på blir landet varmt og da varmes lufta nærmest bakken slik at den begynner å stige og får løst opp tåka. Derfor har det vært typisk denne uka at det letter rundt lunsjtider, sier Hallerstig.

Vått vær i vente

På Svalbard har lave skyer trukket inn mot land, men ikke så mye tåke. Øygruppa kan i dagene fremover vente seg brukbart vær. Det vil veksle mellom sol og oppholdsvær.

For Troms sin del vil været fremover bli dårligere, og våtere.

– Det kommer opp en front, noe som betyr at det vil bli mye regn, og det kan bli regnbyger. De nærmeste dagene ser det ut til å bli ganske så tett, men utover uka er det en sjanse for at sola titter frem, forteller meteorologen.

Laster innhold, vennligst vent..