Her kan du se «Brøyt i vei» og «Jakten på nordlyset»

Gikk du glipp av våre nye TV-programmer? Ikke fortvil. Her kan du se dem når du vil.

Montasje

Søndag 29. desember og mandag 30. desember viste vi vår todelte dokumentar «Jakten på nordlyset» på NRK1.

Episode 1:2: Hvor magisk kan nordlyset være? Den internasjonalt kjente nordlysjegeren, Ole Christian Salomonsen fra Tromsø, tar oss med i jakten på det ultimate nordlysbildet. Opplev helt unike nordlysbilder som aldri før har vært fanget på film. Se episoden her.

Episode 2:2: Hvem kan si nei til et frieri under nordlyset? Engelske Chris har "lurt" kjæresten Sarah med seg til Tromsø for å fri til henne under nordlyset, men vil nordlyset vise seg for paret? Se episoden her.

«Brøyt i vei» heter den nye TV-serien fra NRK Troms og Finnmark som hadde premiere på NRK1 mandag 30. desember. I serien på seks episoder får du bli med dit hvor vinteren er lengst og avstandene størst. I snøføyk og storm fører brøytemannskapene en evig kamp mot naturkreftene. Uten dem stopper Finnmark. Se episode 1 her.

#NRKbrøyt

Og i forbindelse med TV-serien «Brøyt i vei» ønsker vi å vise fram nordmenns forhold til vinteraktivitetene måking og brøyting.

Vi vil gjerne vise fram deres snømåking- og brøytebilder. Har dere gjort snømåkingen til en konkurranse i gata? Er måkingen ungene eller svigerfars jobb? Er det steder i ditt nærområde som sjelden blir brøytet, eller er det en brøytesjåfør du vil berømme? Vis oss det med #NRKbrøyt.

For å få vist fram bildene på vårt interaktive kart, må du merke dem med #NRKbrøyt i bildedelingstjenesten Instagram, og skru på stedstjeneste inne i applikasjonen. (Se faktaboks)

Ved å bruke emneord #NRKbrøyt godkjenner du at NRK kan publisere bildet i enhver redaksjonell sammenheng på TV og nett og står inne for at de som er avbildet har godkjent bruken.

Bruker du ikke sosiale medier som Instagram kan du selvfølgelig også sende oss brøytebilder til nordnytt@nrk.no.

#NRKbrøyt