Savnet seilbåt antas å være mellom Troms og Bjørnøya

Hovedredningssentralen Nord-Norge er i gang igjen med leteaksjon etter den savnede mannen som skal være i en seilbåt på vei fra Tromsø til Svalbard.

Leteaksjon etter seilbåten Argo

Seilbåten bærer navnet Argo og er en 27 fot lang eldre seilbåt.

Foto: Privat

Forsvarets Orion-fly deltar i søket, og det er satt inn tre redningsskøyter.

– Det er to redningsskøyter som søker ved yttersida av Senja og en skøyte ved Sørøya i Finnmark, sier Lars Nedrevåg som er vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS).

Det skal være litt vind i området, men god sikt.

Han ber publikum om å melde fra dersom de har opplysninger eller observasjoner om seilbåten.

– I tillegg ber Bodø Radio, Vardø Radio og Bjørnøya Radio alle sjøfarende om å holde utkikk etter den savnede seilbåten.

– Tror ikke han er kommet så langt

Politiet i Troms leter også ved ulike havner i fylket etter den savnede mannen som skal være i en seilbåt på vei til Svalbard.

Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk inn savnetmelding om båten klokken 18.30 lørdag, og det ble søkt hele søndag uten funn. Søndag kveld ble søket innstilt på grunn av mørket, men letingen ble altså gjenopptatt mandag morgen.

– Orion-flyet vil søke mellom Tromsø og Bjørnøya, sier redningsleder Jakob Carlsen ved HRS.

De kommer ikke til å søke mellom Bjørnøya og Svalbard mandag.

– Vi tror ikke han er kommet så langt, forteller Carlsen.

Observasjoner

Søndag ble det gjort en observasjon av en seilbåt ved Ringvassøya utenfor Tromsø, men ifølge Carlsen fikk de ikke sjekket den før den var borte. Det er også gjort observasjoner av båter ved Senja og rundt Sørøya, som skal sjekkes ut.

Seilbåten bærer navnet Argo og er en 27 fot lang (rundt 8,5 meter) eldre seilbåt. Den dro fra Tromsø 25. august og skulle etter planen være framme på Svalbard allerede 30. eller 31. august.

Mannen om bord er i 20-årene og bosatt i Bodø. Han skulle altså bruke fem-seks dager på overfarten.

Båtvant

Etter det Hovedredningssentralen har fått opplyst, er det verken radioutstyr eller satellittelefon om bord. Mannen hadde mobiltelefon, men den siste sikre observasjonen av båten ble gjort i 5-tiden om morgenen lørdag 27. august, rundt 65 nautiske mil nordvest for Tromsø.

Bodø-mannen kjøpte båten i Vesterålen og hadde med kjæresten sin på seilturen nordøstover til Tromsø, men seilte deretter til havs med kurs for Svalbard.

– Alt syntes å være i orden da kjæresten forlot båten og reiste hjem igjen, sa operasjonsleder Ivar Bo Nilsson til NRK søndag.