Savnede Per (50) kan være drept

Politiet mistenker at en 50-åring som har vært savnet i Troms siden før jul, kan være drept.

Savnet

Per Vålnes har vært savnet fra sitt hjem i Balsfjord siden 1. desember i fjor.

Foto: Privat

Nå trappes etterforskningen opp etter at det har dukket opp nye opplysninger i etterlysningssaken i vår, skriver avisa Nordlys.

– Vi kan ikke utelukke drap. Det er én av teoriene vi har, og vi er åpne for det, all den tid vi ikke vet hvor han er, sier Katrine Grimnes, etterforskningsleder ved Målselv lensmannskontor til avisa.

Lensmannskontoret har fått taktisk og teknisk bistand fra Kripos.

Etterlyst av politiet

I desember i fjor gikk politiet ut og etterlyste 50 år gamle Per Vålnes som var bosett på Stortseinnes. Mannen ble meldt savnet av samboeren 1. desember.

4. desember ble mannens bil funnet på en vinterstengt rasteplass ved Smalakelva i Lavangsdalen.

Politiet gikk da ut og etterlyste mannen med signalement og bilde. Vålnes blir beskrevet som 175 cm høy, med tynn kroppsbygning og rak kroppsholdning. Ansiktet ble beskrevet som tynt og litt innhult.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Søsteren lettet

Ifølge avisa iTromsø ble det gjennomført dykkersøk etter mannen i Balsfjorden i forrige uke. Det er også lett etter mannen i området både med fly og fra bakken.

Observasjonene av en person med hodelykt ved Vålnes sin bil før den ble funnet av politiet, kan være den savnede 50-åringen.

– Uvissheten er alltid det verste når noen forsvinner sporløst på denne måten. Vi er glade for at etterforskningen nå har kommet inn i en y fase, og setter vår lit til at politiet nå etterforsker bredt og går opp alle mulige spor, sier Vålnes sin søster, Heidi Molstad Andersen, til Nordlys.

Broren drev en hundekennel på Storsteinnes, og blir av søsteren beskrevet som en turglad mann. Hun kjenner ikke til noen grunn til at han kan ha blitt drept.