Hopp til innhold

Savnet dykker funnet omkommet

Den savnede dykkeren i Vadsø er funnet omkommet på havbunnen. Det var to menn, en i slutten av tenårene og en i begynnelsen av 20-årene, som var involvert i dykkerulykken lørdag kveld.

Dykkerulykke Vadsø

Den savnede dykkeren er funnet omkommet på havbunnen.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

– Vi kan bekrefte at det er gjort et funn på 40 meters dyp. Vi jobber nå med løsninger for å hente opp avdøde, sier operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt, Ann Rigmor Søderholm.

Det var et dykkerfirma fra Kirkenes som lokaliserte savnede ved hjelp av et undervannskamera. Politiet jobber videre i samarbeid med et annet dykkerfirma fra Kirkenes, for å få hentet den savnede opp. Dette arbeidet vil starte i ettermiddag.

Den andre av de involverte er fraktet til UNN. Søndag morgen melder pressevakt Solveig Jacobsen ved sykehuset at tilstanden hans er stabil.

– Han har vært til behandling på sykehuset i løpet av natten, og er nå stabil, sier Jacobsen til iFinnmark.

Dykkerulykken skjedde utenfor Skallnes i Vadsø kommune.


Frivillige har meldt seg

Sammen med politiet har også Røde Kors deltatt i søket. I tillegg har flere frivillige meldt seg for å lete, både på land og på sjøen.

– Frivillige båter ønsket å være med for å gjøre overflatesøk. I tillegg har frivillige vært med på strandsøk, sier Søderholm.

Nødetatene fikk melding klokka 13:17 lørdag ettermiddag, om en dykkerulykke i Vadsø. Det var en av de involverte mennene som selv meldte fra om ulykken. Alt tilgjengelig mannskap ble kalt ut for å bidra i det som da ble omtalt som en redningsaksjon.

Dykkere ble hentet fra Vardø og Kirkenes, redningshelikopteret fra Banak og luftambulansen fra Kirkenes kom, så også hurtigruteskipet MS «Nordkapp» i tillegg til politi og brannvesen.

Jens Roald Betsi

Vadsø kommune har åpnet frivilligsentralen for dem som ønsket å møte andre i forbindelse med dykkerulykken.

Foto: Trine Vidunsdatter / NRK


Åpnet samlingssted

Sent lørdag kveld hadde kommunen satt ned kriseteam. De åpnet også frivilligsentralen i Vadsø som et samlingssted for dem som ønsket å møte andre, og ha noen å snakke med etter det som hadde skjedd.

– I disse tider med mange restriksjoner og bestemmelser er det gjerne vanskelig å vite hvor man kan samle seg etter det som har skjedd, og derfor velger vi å gå ut med dette tilbudet. Her skal det være en del voksne personer og ressurser som kan hjelpe de som trenger det, har rådmann Betsi til iFinnmark.

Nyheter fra Troms og Finnmark