Savnet dykker funnet omkommet

Den savnede dykkeren i Vadsø er funnet omkommet på havbunnen. Det var to menn, en i slutten av tenårene og en i begynnelsen av 20-årene, som var involvert i dykkerulykken lørdag kveld.

Dykkerulykke Vadsø

Den savnede dykkeren er funnet omkommet på havbunnen.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

– Vi kan bekrefte at det er gjort et funn på 40 meters dyp. Vi jobber nå med løsninger for å hente opp avdøde, sier operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt, Ann Rigmor Søderholm.

Det var et dykkerfirma fra Kirkenes som lokaliserte savnede ved hjelp av et undervannskamera. Politiet jobber videre i samarbeid med et annet dykkerfirma fra Kirkenes, for å få hentet den savnede opp. Dette arbeidet vil starte i ettermiddag.

Den andre av de involverte er fraktet til UNN. Søndag morgen melder pressevakt Solveig Jacobsen ved sykehuset at tilstanden hans er stabil.

– Han har vært til behandling på sykehuset i løpet av natten, og er nå stabil, sier Jacobsen til iFinnmark.

Dykkerulykken skjedde utenfor Skallnes i Vadsø kommune.


Frivillige har meldt seg

Sammen med politiet har også Røde Kors deltatt i søket. I tillegg har flere frivillige meldt seg for å lete, både på land og på sjøen.

– Frivillige båter ønsket å være med for å gjøre overflatesøk. I tillegg har frivillige vært med på strandsøk, sier Søderholm.

Nødetatene fikk melding klokka 13:17 lørdag ettermiddag, om en dykkerulykke i Vadsø. Det var en av de involverte mennene som selv meldte fra om ulykken. Alt tilgjengelig mannskap ble kalt ut for å bidra i det som da ble omtalt som en redningsaksjon.

Dykkere ble hentet fra Vardø og Kirkenes, redningshelikopteret fra Banak og luftambulansen fra Kirkenes kom, så også hurtigruteskipet MS «Nordkapp» i tillegg til politi og brannvesen.

Jens Roald Betsi

Vadsø kommune har åpnet frivilligsentralen for dem som ønsket å møte andre i forbindelse med dykkerulykken.

Foto: Trine Vidunsdatter / NRK


Åpnet samlingssted

Sent lørdag kveld hadde kommunen satt ned kriseteam. De åpnet også frivilligsentralen i Vadsø som et samlingssted for dem som ønsket å møte andre, og ha noen å snakke med etter det som hadde skjedd.

– I disse tider med mange restriksjoner og bestemmelser er det gjerne vanskelig å vite hvor man kan samle seg etter det som har skjedd, og derfor velger vi å gå ut med dette tilbudet. Her skal det være en del voksne personer og ressurser som kan hjelpe de som trenger det, har rådmann Betsi til iFinnmark.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali

Se Nordnytt 19:45 med programleder Sveinung Åsali

Se Nordnytt 19:45 med programleder Sveinung Åsali