Savnede turgåere funnet på Senja

De to kvinnene i 30-årene som var savnet i Ånderdalen nasjonalpark, er nå funnet i god behold. Mannskap fra Norsk Folkehjelp, Røde Kors og Norske Redningshunder ble satt inn i søket etter de to savnede.

Statskogs hytte ved Åndervatnet

Statskogs hytte ved Åndervatnet ligger cirka seks kilometer fra parkeringsplassen der stien inn til området begynner.

Foto: Arild Moe / NRK

Det var søndag kveld at politet mottok en bekymringsmelding om at de to kvinnene ikke hadde kommet til rette etter en overnattingstur til en hytte ved Åndervatnet.

De to kvinnene hadde gått til hytta lørdag kveld. Søndag kveld var de ennå ikke tilbake, og ved 21-tiden opplyste politiet på Twitter at det iverksettes søksaksjon.

Politi, Norsk Folkehjelp Midt-Troms, Røde Kors Finnsnes og Norske Redningshunder ble satt inn i søket etter de to savnede.

– Vi ønsker å ha nok ressurser tilgjengelig, slik at vi har mannskap til enhver tid, sa operasjonsleder Per Arve Aas i Troms politidistrikt til NRK søndag kveld.

Natt til mandag ble omsider de to kvinnene funnet i god behold, og det er usikkert hvorfor kvinnene ikke hadde varslet at de hadde forlenget turen.

Ingen mobildekning

Ifølge NRKs reporter på stedet sto det søndag kveld en personbil på parkeringsplassen ved Hyttekroa i Tranøybotn, der stien inn til Åndervatnet starter.

Det er cirka seks kilometer fra parkeringsplassen til Åndervatnet. Stien er stykkevis ulendt, med glatte fururøtter og steiner.

Det hadde snødd tett gjennom hele søndagen, men sent søndag kveld var det oppholdsvær og fem-seks minusgrader, opplyste operasjonslederen.

Det er ikke mobildekning oppe ved hytta, og bare stykkevis nedover langs stien.

– Men våre samband har vi dekning på, sa Aas til NRK søndag kveld.