– I «søringkarantene» får jeg god mulighet til å bli kjent med meg selv

Alf Edvard Masternes var på et møte i Oslo for å finne ut hvordan arbeidsplassen skulle håndtere en situasjon med mange ansatte i koronakarantene. Og vips, så ble han selv satt i «søringkarantene» da han kom hjem.

Alf Edvard Masternes i karantene

LITE KONTAKT: Da Alf Edward Masternes ble intervjuet av NRK, måtte han ta det via telefon fra sin egen veranda.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Som hovedtillitsvalgt for ledelse og teknikk i Statens vegvesen var han i midten av denne uka innkalt til et møte med ledelsen sørpå. Temaet var hvordan vegvesenet skal håndtere situasjonen med mange ansatte som er i hjemmekarantene.

Lørdag ble han selv, ironisk nok, beordret i hjemmekarantene – nettopp på grunn av jobbturen. Ikke helt som planlagt, innrømmer han.

– Jeg tenkte jeg kunne bruke tiden til å hjelpe andre ansatte. Men i natt oppdaget jeg at jeg selv satt i karantene, så da får jeg hjelpe de andre via Skype eller telefon, humrer Masternes.

Vil holde spredningen lav

Lørdag innførte kommunelegen i Tromsø karantene for personer som kommer fra områder i Norge med større utbrudd av koronasmitte, altså Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Innlandet og Vestland. Karantenen er gitt tilbakevirkende kraft, og gjelder alle som har oppholdt seg i disse områdene fra og med 10. mars.

Kommunen begrunner det med at de har et særlig ansvar for å beskytte Universitetssykehuset Nord-Norge mot utbredt smitte som kan utfordre kapasiteten.

– Tromsø og området rundt har for tiden lav spredning, og det vil vi prøve å opprettholde, sier ordfører Gunnar Wilhelmsen.

Gunnar Wilhelmsen (Ap) om det røde regnskapet

Tromsøordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) sier karantenereglene er satt i kraft for å holde antallet smittede i regionen lavt.

Foto: Hans Ludvig Andreassen / NRK

Flere andre nordnorske kommuner har gjort det samme, blant andre Harstad, Alstahaug og kommuner i Lofoten og Vesterålen.

Galgenhumoren sitter løst

Alf Edvard Masternes sier det er greit å være hjemme når alt er på stell og varene er i hus, men innrømmer at han synes det var litt spesielt at han havnet i karantene.

– Det føles nesten som en test på hvordan det er å gå med fotlenke. Det har ikke vært noen rettssak i dette tilfellet, men jeg er ilagt forbud mot å forlate huset, sier han.

Galgenhumoren sitter løst når Masternes, som opprinnelig er fra Kunes i Finnmark, vurderer sin egen situasjon.

– Jeg skal nok klare meg greit, egentlig. Jeg får jo god mulighet til å bli kjent med meg selv på nytt igjen.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 24.07.2021
1 250
Smittede siste 7 dager
21
Innlagte
799
Døde
3 374 685
Vaksinerte