Satser på optimismen i Havøysund

Franske Claudine og Svenske Jan Erik Bengtsson er blant de som satser i Havøysund. Nå lykkes de med sin lille turistbedrift i fiskerikommunen.

Claudine og Jan ERik Begtsson

Claudine og Jan Erik Bengtsson tør å satse på en fremtid i Havøysund. Det gjør de med Claudines gjestehus, som de har bygget opp fra grunnen av siden 2002.

Foto: Liss Jakobsen

I Havøysund er det optimisme å spore, og tida er preget av pågangsmot blant folk.

I Måsøy kommune er folk vant til å stabbe i motvind, for det blåser veldig ofte der. For øyeblikket er det likevel medvind, ettersom folk får til nye ting i kommunen.

Det gjør blant annet Claudine Bengtsson fra Paris og Jan Erik Bengtsson fra Stockholm som har bygd opp Claudines gjestehus fra 2002 og fram til i dag.

De tør å statse på sin lille reiselivsbedrift i Havøysund.

Claudine og Jan ERik Begtsson

Claudine og Jan Erik Bengtsson tør å satse på en fremtid i Havøysund. Det gjør de med Claudines gjestehus, som de har bygget opp fra grunnen av siden 2002.

Foto: Liss Jakobsen

Blir fullbooket

– Vi gjør dette fordi det utviklet seg litt med fisketurismen, noe vi trivdes med. Når jeg fikk muligheten til å kjøpe sjøhuset der gjestehuset nå er, så tenkte jeg å ordne første etasjen, deretter loftet og det bare øker på, sier Claudine. Hun sier det er spennende å stadig utvikle konseptet videre.

– Det blir fullbooket, og det er jo artig, sier hun.

Jan Erik satser på fisketurismen mens Claudine styrer gjestehuset.

– Vi satser på fisketurisme for å tjene til vårt daglige brød. Jeg har vært fisker i 16 år her, men sluttet på grunn av ryggproblemer. Så måtte man finne på noe for å overleve, og da ble det fisketursime, humrer han.

Claudines utsikt

Slik er utsikten fra et av vinduene i Claudines gjestehus i Havøysund.

Foto: Liss Jakobsen

Ifølge ordfører Anne Karin Olli er det med fisketurismen den nye næringa i fiskerikommunen Måsøy.

Investerer mye

Man må investere for å utvikle noe, der har Claudine og Jan Erik sikret et samarbeid som hjelper dem på veien.

– Vi har en samarbeidspartner her som tar hånd om bookingene i Havøysund. Det ser veldig lovende ut for framtiden, så da satser vi på det. Vi ser jo at fisketurismen øker og at folk er fornøyde og kommer tilbake. Da må vi bare fortsette, smiler Claudine.

Måsøy postkort

Postkort fra Måsøy, som var et av stoppene til NRK Finnmark under vår kommuneturne, for å markere 80 år som kringkaster.

Foto: Kristian Sønvisen Bye