Hopp til innhold

Sandra ute av «Skårungen»

For andre gang på rad måtte Sandra Bjørndal ut i duell. Denne gangen kom hun til kort.

Sandra ute av Skårungen

Sandra Bjørndal tapte duellen mot Ole Stavdal Vikenes, og er dermed ute av «Skårungen».

Etter den nervepirrende kamskjell-duellen i forrige episode, der Sandra Bjørndal slo ut Oddmund Hansen, hadde de fleste forventa at skipper Jens Ringstad skulle la bergenseren få slippe en ny duell med en gang. Men skipperen plukka nok en gang ut Sandra til å kjempe om videre tilværelse i «Skårungen».

Gjenkjenne fisk

I duellen mot Ole Stavdal Vikenes handla det om å gjenkjenne flest mulig fiskeslag på kortest mulig tid.

– Jeg frykter Ole, han sier han kan alle fisketyper. Jeg kan nesten ingenting, så det må et lite mirakel til, sa Sandra like før duellen starta.

Og hun fikk rett. Selv om Sandra ble først ferdig med å merke sine fisker, fikk hun ikke alle godkjent. Kort tid etter var Ole ferdig, og han hadde alt rett.

– Det var åtte fisk og elleve navnelapper. Det at det var tre lapper til overs var ikke noe problem. Jeg visste de fleste, jeg var bare usikker på lomre. Men jeg hadde kontroll på de andre, så da måtte den siste fisken være lomre. Jeg var spent da Sandra ropte at hun var klar, men jeg hadde et håp om at hun hadde noen feil, sa Ole Stavdal Vikenes etter duellen.

Et eventyr

Sandra Bjørndal måtte dermed forlate «Skårungen», som hun beskriver som et eventyr.

– Jeg kommer til å savne gjengen og havet. Jeg kunne ingenting om fisk da jeg kom hit. Nå har jeg fått et annet syn på saken, og jeg tar med meg mye lærdom om hav, fisk og smak.

Med Sandra Bjørndal ute er halvparten av deltakerne nå sendt hjem fra Svolvær. De seks siste kjemper videre om å bli den beste skårungen.

Se de seks første episodene av «Skårungen» her