Hopp til innhold

Sandberg: – Jeg tror jeg kan tilføre regjeringen mye

– Jeg har ikke vært i regjering før, men jeg synes det er et interessant område, sier Per Sandberg (Frp).

NRK møtte Sandberg på Bardufoss lufthavn.

PROFILERT: Per Sandberg har vært en tydelig stemme i debatten om blant annet innvandringspolitikk.

Frp-politikeren blir trolig statsråd når statsminister Erna Solberg onsdag skal legge fram den nye regjeringskabalen.

Tirsdag morgen meldte NRK at Per Sandberg blir ny innvandringsminister, men dette ble senere avvist av kilder i regjeringen. Etter det NRK erfarer blir Sandberg sannsynligvis fiskeriminister, men selv er han taus om framtiden.

– Føler jeg har gjort en betydelig jobb

– Hvis regjeringen, statsministeren og partilederen ser behov for meg, så vil jeg vurdere det helt annerledes enn da jeg sa nei for to år siden, sier han til NRK.

Hva har forandret seg?

– Da takket jeg nei av hensyn til familien. De siste to årene har jeg gjort en massiv og god jobb innenfor integrering og asylfeltet, og fått på plass betydelige innstramminger i høst. Jeg føler jeg har gjort en betydelig jobb på det feltet, sier Sandberg.

– Sunt å få noen utskiftninger

Han tror han kan tilføre regjeringen mye dersom han får tilbudet om en statsrådspost, selv om han roser de 17 sittende statsrådene.

– De har levert mer enn noen kunne forvente, og jeg synes ikke det er et stort behov for rokeringer og utskiftninger. Men det er sunt å få noen utskiftninger både i regjeringen og ellers i politikken.

– Jeg har ikke vært i regjering før, men jeg synes det er et interessant område, sier Sandberg.

– Tror du det er lettere å si ifra om ting når du står utenfor regjeringen?

– Politikken du står for skal presenteres til folket, og det må være uavhengig om du sitter Stortinget eller i regjering. Jeg har framforhandlet regjeringserklæringen med Høyre, og ikke brutt noen avtaler med KrF og Venstre. Men jeg har vært tydelig på at Frp har egen politikk, sier Sandberg.

Reiser til Oslo

Frp-politikeren står og venter på flyplassen i Bardufoss i Troms når NRK møter han. Sandberg pendler mellom Oslo og Senja, der kona og sønnen bor.

Familien skal reise på juleferie, men først planlegger politikeren en tur til hovedstaden.

– Jeg skal sluttføre perioden på Stortinget før jul, det er mange oppgaver som står igjen. Og så skal jeg glede meg til jul, sier Sandberg.