Så mann med karnevalsmaske på verandaen til den drapstiltalte

To vitner sier de observerte en mann med karnevalsmaske i buskene utenfor boligen til drepte Hermod Steinsund. Dette skjedde kvelden før han ble funnet drept.

Maske funnet hos mannen tiltalt for Kvaløya-drapene

Dette er en av maskene politiet fant hjemme hos mannen som er tiltalt for to drap på Kvaløya.

Foto: Eskil Mehren/NRK

To vitner skal ha sett en mann med karnevalsmaske utenfor boligen til drepte Hermod Magne Steinsund kvelden før han ble funnet drept, 23. september 2014.

– Det var så ubehagelig at jeg ikke klarte å se mot personen, sa ett av vitnene i Nord-Troms tingrett i dag, i rettssaken mot mannen som er tiltalt for to drap på Kvaløya.

Totalt tre vitner forklarte seg om at de hadde sett en mann med maske utenfor denne boligen i samme tidsrom.

Sto i buskene

Et av vitnene fortalte at hun hadde sett en mann som hadde på seg en maske med bart og briller mens hun ventet på bussen.

– Det var som om det var på film, sa hun.

– Var det et stygt ansikt eller et morsomt ansikt, spurte forsvarer.

– Det var ikke et morsomt ansikt.

To kvinner som jobbet i hjemmesykepleien og var på jobb den antatte drapskvelden vitnet også i dag. De fortalte at de kjørte forbi Steinsunds bolig i Blomliveien kvelden før han ble funnet drept.

– Lysene på bilen traff en mann som sto i buskene utenfor boligen, og jeg så raskt at han hadde på seg en maske med bart og briller. Han var mørkekledd og gikk med lue, forklarte en av kvinnene.

Den andre kvinnen i bilen fortalte at det virket som om mannen ønsket å få kontakt med dem.

– Jeg skulle til å ta ned vinduet, men da jeg så opp så jeg at han hadde på seg maske. Da kjørte vi videre inn Blomliveien, sa hun.

– Han gikk ett skritt frem og tok frem en hånd, men fordi han hadde maske på ville jeg ikke stoppe. Vi snakket om at vi syntes det var rart at det gikk en person der med maske, og at vi synes det var noe ekkelt med denne personen, forklarte det andre vitnet videre.

Gikk til verandaen til tiltalte

Kvinnene fortsatte deretter innover Blomliveien, mens mannen angivelig fulgte etter dem.

Når kvinnene litt senere kjørte på nedsiden av boligene i Blomliveien, så de at den samme personen gikk over en plen og opp på verandaen som tilhører den tiltalte 50-åringen.

De to vitnene kjørte deretter til en barnehage i nærheten for å vente på en person de skulle hente.

– Så kjørte vi tilbake til Blomliveien igjen for å se om mann fortsatt sto der. Da var lysene i boligen slått av. Da vi så personen på verandaen tidligere på kvelden var lyset på, forklarte det ene vitnet.

Politiet har funnet fire karnevalsmasker i en pose i tiltaltes leilighet. På én av disse, en maske med brille og bart, har politiet funnet tennsatspartikler fra det antatte drapsvåpenet.

Det er påvist DNA fra tiltalte i én av maskene. Den tiltalte mannen har tidligere sagt at han ikke husker å ha hatt slike masker.

oPlitiet har funnet fire karnevalsmasker hos tiltalte

De fire karnevalsmaskene politiet har funnet i leiligheten til tiltalte.

Foto: Eskil Mehren/NRK