Russisk kilde: – Russland stopper alle flyktninger

Den russiske grensevakten stopper angivelig nå alle flyktninger og migranter på vei mot Norge. Norsk politi forventer likevel nye flyktninger i morgen.

Pulje med flyktninger på Storskog grensestasjon, Sør-Varanger

Pulje med flyktninger på Storskog grensestasjon, Sør-Varanger

Foto: Kristian Sønvisen Bye / NRK

Det er nettstedet The Independent Barents Observer som melder dette. De viser til Bloger51, en uavhengig nettavis i Murmansk.

NRK meldte tidligere i dag at det russiske sikkerhetspolitiet, OMON, har forsterket grensekontrollen.

Minst 1000 flyktninger oppholder seg nå i Nordvest-Russland der de forsøker å komme til Norge. Flere flyktninger har fortalt NRK at det er svært vanskelig å komme seg over grensen til Norge.

Politiet: – Forventer flyktninger

Bloger51 siterer polititjenestemenn i Murmansk som bekrefter at sjekkpunkt de siste to dagene har vært stengt for innvandrere uten Schengen-visum, skriver The Independent Barents Observer.

Norsk politi sier til NRK at de ikke har noen indikasjoner på at ikke nye flyktninger vil fortsette å komme til Norge.

– Vi får flyktninger inn i dag også. Det er ingen ting som tilsier at vi ikke mottar folk. Hvorvidt de stanser noen fra russisk side er uvisst for oss, sier Henning Robertsen, operasjonsleder ved Østfinnmark politidistrikt.

Det første av tre

Nettavisa iFinnmark melder at en grenseboer forteller om en «enorm» flyktningstrøm på vei mot Norge i kveld. Lill Kristin Karikoski ber folk som kjører i grenseområdet mellom Nikel og Storskog torsdag kveld, om å være forsiktige.

Titovaka er et kontrollpost som ligger på ytterkanten av Russlands grense mot Norge. Avstanden til grensen til grensa er omtrent 100 kilometer.

Kontrollposten er på hovedveien mellom Murmansk og grensen til Norge og er godt kjent for alle reisende i området. Det er den første av tre sjekkpunkter og kontrollområder på veien mellom Murmansk og grensen.