Hopp til innhold

– Et vendepunkt da de kom ut av bussen

Russebil med åtte personer havnet i grøfta på vei til trafikkurs.

Russebil i grøfta

– Det ble jo et vendepunkt når de kom ut av bussen og sa de skulle hjelpe. Vi ble veldig glade, forteller Synnøve Vereide, som sammen med syv andre var på tur til russebilkontroll i Alta da uhellet skjedde.

Foto: Synnøve Vereide

– Vi sto der og hang og var ganske hjelpeløse da det plutselig kom en buss med 30-40 militære, forteller en lettet Synnøve Vereide.

Hun var en av de uheldige åtte som havnet i grøfta da de var på vei fra Lakselv til Alta for en kontroll av russebilen. Syv jenter og en gutt var var i bilen da de på grunn av sørpe og slaps fikk selng på bilen.

– Det var veldig dårlig føre og våt snø. Bilen svingte frem og tilbake sikkert ti meter før den havnet i grøfta. Vi ble hengende opp-ned i bilen, og fikk først litt panikk, forteller Vereide.

De kom seg løs og ringte for å be om bergingsbil, men ble skuffet da de skulle ha betaling. Så kom bussen med rundt førti militære.

– Det ble jo et vendepunkt når de kom ut av bussen og sa de skulle hjelpe. Vi ble veldig glade, forteller Synnøve.

Fikk legeundersøkelse på stedet

Det var like før klokken elleve i dag at politiet fikk melding om at en russebil hadde havnet i grøfta på grunn av mye sørpe i veien på riksveg 92 mellom Soussjavre og Gargoluoppal i Finnmark.

Russebil i grøfta

Det skal være mye sørpe i veien der ulykka skjedde. Både AMK og brannvesen er på vei til stedet.

Foto: Jens Nilsen

– Så langt har vi fått opplysninger om at det ikke skal være noen personskade om bord, men vi har varslet både AMK og brannvesenet som er på vei til stedet, sa operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt Kenneth Flack.

Politi og ambulanse har nå vært på stedet, og etter en legeundersøkelse konkluderes det med at det ikke er noen personskader. Politiet regner saken som avsluttet.

Jens Nilsen kjørte forbi den veltede bilen, og bekrefter ovenfor NRK at det er mye sørpe i veien. Fartsgrensen der bilen veltet er satt til 80 kilometer i timen.

– Det er flaks at det ikke ble noen skade, sier Nilsen til NRK.

– Tragikomisk at de skulle på sikkerhetskurs

Russebilen skal ha vært på vei til kjøretøykontroll på Alta trafikkstasjon da uhellet skjedde. Syv av elevene som satt i bilen går på Lakselv videregående skole.

– Det tragikomiske er jo at elevene våre skulle på et trafikksikkerhetskurs for russebiler da uhellet var ute, forteller rektor Sylvi Johnsen.

Elevene er nå likevel på veien igjen med kurs mot Alta, der de skal få utført en såkalt russekontroll av bilen.

Ungdommene har også satt opp varselskilt der uhellet skjedde slik at andre bilister er oppmerksomme på den sørpete vegstrekningen.

Russebil i grøfta

Elevene er nå likevel på veien igjen med kurs mot Alta, der de skal få utført en såkalt russekontroll av bilen. Det takket være en tilfeldig forbipasserende busslast med militære som trakk de opp av grøfta.

Foto: Synnøve Vereide