Rihanna: – Thank you, Lene Marlin!

Takknemlig verdensstjerne møtte Lene Marlin for aller første gang, og det var ikke tromsøjenta som takket først for møtet.

Montasje: Lene Marlin og Rihanna

Bildemontasje av Lene Marlin (til venstre) og Rihanna.

Foto: Scanpix/NRK

– Jeg var på Rihanna-konserten i Oslo søndag. Etter konserten møtte jeg henne for første gang ansikt til ansikt. Og da jeg fortalte hvem jeg var, klemte hun meg og sa takk, skriver Lene Marlin på Facebook-siden sin.

Begynte å le

Og hun skriver videre:

– Jeg begynte å le og sa takk til henne! Det er jeg som bør takke henne, og ikke omvendt. Det å se navnet mitt på coveret til Rihanna-plata «Good Girl Gone Bad», var ikke akkurat den verste følelsen i verden, skriver hun.

Albumet «Good Girl Gone Bad» kom ut i 2007, og Lene Marlin skrev tittelsporet til albumet sammen med de norske stjerneprodusentene Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen Mikkel som sammen utgjør Stargate.

Holder lav profil

31 år gamle Lene Marlin har de siste ti årene holdt en lav profil, og sist tromsøartisten ga ut ei plate var i 2009 – da med albumet «Twist the Truth».

Hun har de siste årene brukt vel så mye tid på å skrive sanger til andre som til seg selv.

Rihanna er den største artisten Marlin har samarbeidet med. Rihanna er en av verdens mest populære popartister, og hun hadde per 20. april i år hatt hele 10 nummer én singler på Billboard Hot 100, det meste for noen kvinnelig artist siden tusenårsskiftet.

Lang karriere

Lene Marlin slo gjennom som 18-åring med singelen «Unforgivable sinner» som kom ut høsten 1998 og som føk rett til topps på VG-lista. Der lå den i 17 uker. Tromsø-jenta fikk MTV Europe Award og nådde solide listeplasseringer både i Frankrike, Italia og England.

Både debutsingelen og oppfølgeren «Sitting Down Here» ble store videosuksesser på MTV. Tromsø-jenta ble tildelt en Spellemannpris i 1998 og fire i 1999, i tillegg flere internasjonale utmerkelser.

I 2000 fikk hun flere store britiske hits med «Sitting Down Here» (5. plass) og «Unforgivable Sinner» (13. plass), ifølge Store Norske Leksikon.

Albumene «Another day» (2003), «Lost in a moment» (2005) og «Twist the Truth» (2009) har alle solide salgstall, men ikke i nærheten av debutalbumet.