Rema-ansatt: – Trist med edder og galle

Han er Rema 1000-ansatt og synes det er trist med folks edder og galle i sosiale medier. Vegar Norheim i Nordkjosbotn ber folk besinne seg i ølkrangelen.

Vergard Norheim om Rema-hets

Vegar Norheim synes det er trist med all hetsen. Han tok Facebook i bruk for å si fra.

Foto: NTB scanpix/privat

– Når ting eskalerer i sosiale medier så kan det virke som at noen prøver å lire av seg så mye edder og galle som overhodet mulig, sier Vegar Norheim på telefon til NRK fra Storsteinnes, der han bor og jobber på Rema 1000.

Mandag kveld la han ut et innlegg på Facebook hvor han forteller hvordan det har vært å være ansatt i kjeden etter at konflikten mellom Rema og Mack tok løs. Han skriver blant annet:

«Jeg jobber i REMA 1000 og er stolt av arbeidsplassen min! Vanligvis holder jeg en lav profil i samfunnsdebatter, men føler denne saken trenger en ny vinkling...

I dag var det ikke så veldig kult å stå opp for å gå på jobb, ikke etter alt jeg har lest i kommentarfeltene i helga.

Rema er no dritt, elendige folk som jobber der, boikott idiotene, vi klarer oss bedre uten Rema, osv osv, dere skjønner tegninga...

I små bygder i nord blir denne debatten fryktelig personlig, og mange henger seg på debatten og fyrer løs den ene salven etter den andre, uten tanke på hvem det egentlig rammer til slutt. Det er mange måter å uttrykke sin misnøye på, den beste er å delta saklig og ryddig i debatter som går, samtidig som en har i bakhodet at en kanskje må stå for det en har sagt eller verre, skrevet på nett!!

Vi prøver bare å gjøre så godt vi kan hver dag på jobb...Vi jobber i REMA 1000, og vi er stolte av det. Del gjerne om dere ønsker, trenger ikke spørre først.»

– Folk skriver at både butikkene og de ansatte er elendig, sier han til NRK.

I tillegg sier Norheim at han har hørt om flere kolleger ved andre butikker som har fått private meldinger med skittkasting og trusler. Det er mye som skjer utenfor sosiale medier også.

– Folk må forstå at vi har ingenting med denne konflikten å gjøre, avgjørelsene blir tatt langt over oss som jobber i de ulike butikkene sier han.

Får ros av regiondirektør

Ronny Repvik, regiondirektør i Rema 1000 region nord berømmer Vegar Norheim for innlegget han har delt på Facebook.

– Dette er et eksempel på våre flotte ansatte som står på og gjør sitt beste hver dag. De fortjener slett ikke all denne skittkastingen som foregår nå, sier Repvik.