Reiser ned for å heie på MGPjr-Eirik

Eirik Lyng fra Alta har allerede fanget hjertene til lokalbefolkningen. Nå drar han til Oslo for å gi sitt hjerte til hele landet. I bagasjen følger en stor fanskare.

REiser fr aAlta til Oslo

Den lokale artisten Erik Lyng gjør seg klar for Melodi Grand Prix Junior-finalen på Telenor Arena i helgen. Mange altaværinger reiser nå ned for å se hjembygdingen.

– Han kommer til å vinne.

Det slår Hanna Maria Hatlem fast idet hun står med venninner ved innsjekkingsskranken på Alta lufthavn. Her gjør hun seg klar til den over 1200 kilometer lange reisen med fly til Oslo. Her skal de møte opp sammen med over hundre andre for å heie frem Eirik Lyng (12) i Melodi Grand Prix juniorfinalen.

Laster kart, vennligst vent...

Flyreisen er over 1200 kilometer. Velger du å kjøre, er det nærmere 1730 kilometer.

– Han er skikkelig flink, har mye sceneerfaring og en helt utrolig utstråling på scenen. Jeg har skikkelig troen på han, sier Hatlem.

Tror ikke han blir nervøs

Unggutten Lyng selv er svært beskjeden i møte med NRK, og setter veldig pris på at så mange velger å ta turen for å se på han.

– Det er kjempehyggelig at de har lyst å komme ned og se. Det er jo ganske langt å komme, så det er stas, sier han.

Under finalen skal han opptre med låten «Her for deg» som handler om kjærlighet. Han er sist ut blant deltakerne og det forventes inntil 15.000 tilskuere inne på Telenor Arena.

– Jeg vil forholde meg mest til kamera og hva jeg skal gjøre. Jeg tror publikumsbiten blir borte når jeg står på scenen, sier Lyng, som har hatt noen veldig innholdsrike måneder, siden det ble klart at han kom til finalen i konkurransen.

Han tror ikke nervøsitet blir noe problem.

Ordføreren kommer

Monica Nielsen

Ordfører Monica Nielsen (Ap) i Alta kommune.

Foto: Pressefoto

Ordfører Monica Nielsen er én av dem som kaster seg med for å støtte opp om den lokale artisten.

– Han representerer Alta og Nord-Norge. Det er en dyktig ung gutt med en flott sang, som handler om kjærlighet og å stille opp for andre, sier ordfører Monica Nielsen.

Veldig spent er dramalærer Kaia Kristensen ved Ungdommens hus i byen.

– Jeg er kanskje mest spent av alle. Han er dedikert og hardtarbeidende, og veldig modig. Han får veldig god støtte fra de andre ungdommene i teatergruppa, hvor de fleste er eldre enn han, sier hun.

Mange i Alta har et forhold til artisten som har opptrådt på flere forskjellige festivaler lokalt, og veldig mange tar turen nedover til Oslo. Den lokale fanskaren selv anslår 200, noe som ikke er langt unna virkeligheten vi får bekreftet.

Hanna Maria Hatlem og venninnene hennes har i alle fall fått dilla på låten hans «Her for deg».

– Den er veldig fengende å høre på. Du har den på hjernen veldig lenge etter du har hørt den. Første gang sang jeg på den i to uker, sier Hatlem.

Mann med mørkt kort hår og mann med røde krøller med MGP JR logo mellom seg

Nicolay Ramm og Mikkel Niva er programledere for MGP Jr. 2017.

Foto: Julia / NRK