Hopp til innhold

Sykkelrytterne møter rein i veibanen - hele veien til Nordkapp

Reinsdyr i veibanen kan bli en ny utfordring for deltakerne i Arctic Race of Norway.

Rein og syklister møtes på veien

Her møter syklistene på team Katusha en rein som beiter i veigrøfta, under treningsturen mellom Hammerfest og Kvalsund onsdag.

Foto: Allan Klo

Når startskuddet går i Hammerfest torsdag, må de omlag 120 syklistene være forberedt på selskap av de firbeinte hele veien til Nordkapp.

Rein i veibanen er et kjent syn i Finnmark, der biler og reinsdyr er i daglig kappestrid om plass på og ved veiene.

Fra torsdag av blir det enda flere som kjemper om plassen, da syklistene i Arctic Race of Norway stifter bekjentskap med de firbeinte

Møttes på treningstur

Under onsdagens treningsøkt langs veien mellom Hammerfest og nabokommunen Kvalsund, fikk noen av verdens beste syklister en forsmak på hva som venter, vår egen favoritt inkludert.

Reinsdyr i veibanen kan bli en ny utfordring for deltagerne i Arctic Race of Norway.
Når startskuddet går i Hammerfest i morgen, må de omlag 120 syklistene være forberedt på selskap av de firbeinte hele veien til Nordkapp.

– De er ikke så veldig redde for biler eller mennesker så det kan jo bli et problem, sier storfavoritt Alexander Kristoff, som likevel ikke bekymrer seg over reinen.

– På Vestlandet er det sauer som går i veien, og dette er vel et lignende problem, men det går som regel veldig greit, sier kollega Svein Erik Bystrøm på sykkellaget Team Katusha.

Sørger for passering av reinen

Omlag 120 syklister starter på den 204 kilometer lange etappen fra Hammerfest til Nordkapp torsdag. Arrangørene mener de har kontroll på det som representerer en ny utfordring for sykkelsirkuset, som aldri tidligere har vært så langt mot nord.

– Spesielt motorsykler som følger rittet, vil sørge for å stoppe der det vil være mye rein i veibanen. De sørger for at feltet og rytterne kan passere på en trygg måte, forsikrer ritt-direktør Knut-Eirik Dybdahl i Arctic Race of Norway.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark