Hopp til innhold

Regn og høsttemperaturer i Nord-Norge

Regn og kalde temperaturer venter Nord-Norge de kommende dagene, og meteorologen ber folk forberede seg på høstvær.

Koifjorden
Foto: Martin Mortensen / NRK

Natt til fredag kommer det meteorologen beskriver som et «litt intenst» lavtrykk fra Danmark, og sprer seg over landet. Med lavtrykket kommer også vind og kjøligere temperaturer. I Nord-Norge, bli det nærmest høstvær i løpet av helgen, ifølge statsmeteorolog Gunnar Livik.

– Sommeren er nok ikke over, men det blir i alle fall perioder der vi ikke får sommerlige temperaturer, sier Livik til NTB.

Regn og vind

Etter hvert som lavtrykket beveger seg nordover fredag ettermiddag, vil regnet slå inn over Nordland. På kysten vil det dessuten bli nordavind.

Sent fredag kveld og natt til lørdag kommer regnet til Troms og Finnmark. Regnværet varer til søndag de fleste steder i alle tre fylker.

– Det er ikke så greit å si hvem som får finest eller dårligst vær, stort sett blir det regn, sier meteorolog Livik.

Etter helgen fortsetter nedbørsværet. Søndag kveld kommer nemlig et nytt lavtrykk innover landet, denne gangen fra Storbritannia. Det blir da regn flere steder i Sør-Norge, men lavtrykket slår muligens ikke like hardt inn over Nord-Norge.

– Det blir nedbør, men kun i perioder, sier Livik.

Minusgrader

I Troms og Finnmark ble det natt til onsdag målt minusgrader for første gang i sommer.

Cuovddatmohkki i Finnmark hadde den laveste temperaturen, med minus 0,4 grader. I Dividalen i Troms ble det målt minus 0,3, skriver meteorologene på Twitter.

Minusgradene ser imidlertid ikke ut til å ha festet grepet om de nordligste fylkene riktig ennå, og sannsynligvis vil det ikke bli temperaturer under null de neste dagene.

– Det må i så fall være i de høyeste toppene lørdag og søndag, men jeg er usikker på om fjellene er høye nok, sier meteorologen.