Mens mesteparten av torsken her til lands fiskes før påske, er det etterspørsel etter fersk torsk året rundt.
– Torsken har noe å lære av laksen. Oppdrettsnæringa klarer å gi forbrukerne god tilgang på ferske råvarer hele året, og jeg er overbevist om et det er et marked også for fersk torsk, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker i en pressemelding fra nærings- og fiskeridepartementet.
Sammen med resten av regjeringen lanserer hun tirsdag en ny plan for å møte etterspørselen etter fersk torsk.
- LES OGSÅ:
- LES OGSÅ:
Løsningen er ifølge departementet såkalte torskehotell. Her går den fangede torsken levende fram til den skal slaktes. Kunnskap og teknologi fra oppdrettsnæringa føres dermed over til torsken, skriver departementet.
– Vi er i gang med arbeidet med et nytt regelverk. Målet er å legge bedre til rette for levendelagring, og vi vil ha dette på plass før neste års sesong, sier Aspaker.
I strategien til regjeringen er det flere tiltak, blant annet disse er: en forenkling av regelverket, videreføring av kvotebonus, øke tilskuddene til kunnskap og kompetanseheving og se på infrastruktur og mottaksanlegg.
- LES OGSÅ:
- LES OGSÅ: