Mener vrakingen er bensin på bålet for uroen internt i Finnmark Ap

Hammerfest Arbeiderparti reagerer sterkt på at hovedutvalgsleder for samferdsel, Grethe Ernø Johansen, er vraket fra nominasjonskomiteens liste til neste års valg.

John Wahl

Leder John Wahl i Hammerfest Arbeiderparti sier det er første gang han opplever en slik vraking i Finnmark AP, som i Ernø Johansen-saken.

Foto: Allan Klo/NRK

– Jeg hadde håpet at denne saken skulle ha roet seg. Men det her er etter mitt syn bare å hive mer bensin på bålet, sier leder i Hammerfest Arbeiderparti, John Wahl.

Reaksjonen kommer etter at nominasjonskomiteen i Finnmark Arbeiderparti vraket den sittende hovedutvalgslederen på fylket, i sitt forslag til neste års valg.

Hard politisk høst

Det har allerede vært en hard høst for sittende hovedutvalgsleder for kultur og samferdsel Grethe Ernø Johansen. I kjølvannet av den såkalte Polarbase-saken ble dette derfor nok en politisk smell da nominasjonene ble klar lørdag.

Leder i Hammerfest Ap John Wahl mener det hele er uvanlig.

– Det er første gang jeg opplever slikt, og det er spesielt siden de ikke har lagt noen begrunnelse for dette, sier han og viser til innstillingen fra nominasjonskomiteen.

Trakk seg som leder

Dagen før nominasjonskomiteen kom med sin liste, gikk daværende leder for komiteen, Hammerfest ordfører Alf E. Jakobsen av. Han begrunnet det med uheldig sammenblanding av roller, da han trakk seg som leder i nominasjonskomiteen.

Grethe Ernø Johansen

Nåværende hiovedutvalgsleder for kultur og samferdsel i Finnmark fylkeskommune, Grethe Ernø Johansen er av eget parti vraket i nominasjonen til neste års valg.

Foto: Rune Berg

Jakobsen vil ikke overfor NRK kommentere det at Ernø Johansen er vraket, men henviser videre til Hammerfest Arbeiderparti.

Nåværende leder Leif Astor Bakken i Aps nominsjonskomite, sier til NRK at de mente Ernø Johansen ikke passet inn i teamet de ville se på fylkestinget.

Det lyktes ikke NRK å få en kommentar fra Bakken på mandag.

– Jeg er opptatt av at nå må Finnmark Ap få ro i rekkene, begynne å drive politikk igjen, og ikke holde på med det her, fastslår John Wahl.