Får kritikk for å omtale pengerot i Troms FpU

Leder for Fremskrittspartiet i Troms, Geir Are Winther, liker dårlig at Per Sandberg har omtalt en mulig underslagssak i Troms FpU i boken sin.

Sandberg + forside bok

Leder for Troms FrP reagerer kraftig på at Per Sandberg omtaler pengerot i Troms FpU i boka si. – Det er snakk om unge mennesker som har rotet litt og som har beklaget det, sier Geir Are Winther.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Geir Are Winther

Leder i Troms Frp, Geir Are Winther.

Foto: Frp

– Jeg liker det svært dårlig. Det er snakk om unge mennesker som har rotet litt og som har beklaget det. Det er også inngått en avtale om å tilbakebetale pengene, sier Winther til NTB.

I boken «Mot min vilje. Oppklaring av et politisk liv» skriver Sandberg om en sak i Troms FpU som han omtaler som et mulig underslag på i underkant av 100.000 kroner.

Ifølge Dagbladet, som omtalte saken i slutten av oktober, ble saken behandlet på høyeste nivå i Troms Frp, men ikke anmeldt. En kilde i Frp sier at saken ble forsøkt dekket over.

– Ikke underslag

I boka skriver Sandberg at han mener dette har vært en dårlig avgjørelse:

«Istedenfor å komme til bunns i saken og rydde opp én gang for alle, kommer Troms Frp til å trekke den med seg videre».

Winther sier lokallaget valgte å ikke anmelde forholdet fordi det var snakk om unge mennesker med hele livet foran seg som hadde innrømmet å ha «rotet med pengene» og som ønsket å rydde opp.

– Var det snakk om et underslag?

– Etter de opplysningene som vi fikk, så ser det ikke sånn ut, sier Winther. Han vil ikke kommentere detaljene i saken ytterligere.

Han utdyper kritikken av Sandberg:

– Jeg driver selv et lite firma. Jeg har ansvar som leder for mine ansatte, og da må jeg tenke litt på hvordan jeg snakker om dem, sier han.

«Brønnpissere»

I boka hevder Sandberg at nåværende leder av Troms FpU, Kristian Eilertsen, møtte mye motstand etter at han oppdaget og varslet om at det manglet 96.000 kroner fra ungdomspartiets konto, da han overtok som leder i januar i år.

Han mener at denne saken også er årsaken til at Eilertsen fikk særdeles skarpe reaksjoner fra sine partikollegaer i Troms etter en omstridt Twitter-melding om asylsøkere senere samme vinter.

«Brønnpisserne fikk en ny anledning til å slå lens,» skriver Sandberg.

Per Sandberg

Onsdag kom Per Sandbergs biografi «Mot min vilje. Oppklaring av et politisk liv».

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix