Reagerer på Frps ønske om å frata asylsøkere verdier

Nestlederen i LO Tromsø reagerer med sjokk og vantro på at Troms Frp vil frata asylsøkere verdisaker og penger om det overstiger 10.000 kroner.

Kristine Larsen, leder Troms handel og kontor

LO-nestleder i Tromsø, Kristine Larsen, mener helgens vedtak i Troms Frp om å frata asylsøkere verdier er en skremmende og iskald politikk.

Foto: MARIT EILERTSEN / NRK

– Det som skremmer meg er at dette er et kaldt gufs fra fortiden som vi faktisk har opplevd tidligere med jøder og andre som ble fratatt sitt for ikke så lang tid tilbake, sier LO-nestleder i Tromsø, Kristine Larsen.

I helga vedtok Troms Frp at asylsøkere må fratas penger og verdigjenstander for mer enn 10.000 kroner, for å finansiere drift av asylmottak i behandlingsperioden. Vedtaket tar de med seg til landsmøtet i Frp for å få gjennomslag der.

– Rettferdig

Leder i Troms Frp, Geir Are Winther, viser til at norske eldre på institusjon må være med å finansiere sitt tilbud.

– Da er det ikke mer enn rett og rimelig at vi også innkasserer de pengene fra dem som har med seg mye penger, sier han.

Frykter hat

LO-nestleder Kristine Larsen deltok selv i en solidaritetsaksjon for mennesker på flukt i Tromsø lørdag, hvor hun var blant appellantene. Hun mener vedtaket fra Troms Frp bidrar til fremmedfrykt, hat og fyrer opp asyldebatten.

– Vi kan ikke vedta oss vekk fra den store problematikken og den store humanitære katastrofen i nyere tid. Det har ikke vært noe større katastrofe siden andre verdenskrig, sier hun til NRK.

Også leder av Kystpartiet i Tromsø, Ahmed Aadan Warsame, reagerer på forslaget fra Troms Frp, og mener det er helt uakseptabelt.