Ray Kay til Tromsø

Norges mest profilerte og suksessfulle musikkvideoregissører kommer til Tromsø i juni for å lære vekk sin suksessoppskrift.

Ray Kay

Ray Kay, eller Reinert K. Olsen som han heter, har jobbet med både Rihanna og Justin Bieber.

Nå skal han ha workshop for nordnorske filmskapere som gjennom prosjektet " NN Pluss" der det skal lages musikkvideo for fem nordnorske artister.

Tor Vadseth er påtroppende leder for Nordnorsk filmsenter. Han sier det er et viktig å knytte musikk- og filmbransjen sammen.

Til workshopen i juni er det fem artister som er plukket ut til å få produsert sine musikkvideoer. Det er Kråkesølv, Sirkus Eliassen, Petter Karlsen, Ragnhild Furubotten og Peter Esdahl.

Artistene velger

Nå kan videoprodusenter melde seg på og etter å ha fått presentert sine ideer er det artistene som til slutt får velge hvem som skal produsere for dem.

– Ray Kay er en kjempekapasitet, både i forhold til faktiske kunnskaper og ikke minst inspirasjon, sier Henning Rosenlund i Tromsø internasjonale filmfestival, TIFF.

Prosjektet er et samarbeid mellom Nordnorsk filmsenter, TIFF, Rytmisk kompetansesenter og Introfondet for kulturnæring, og hver av musikkvideoene har et budsjett på 100.000 kroner.