Ragnhild fikk drømmeintervju med Liverpool-legende

Hun har gjort sitt livs skup; altakvinne og forfatter Ragnhild Lund Ansnes. Hun er en av de første i verden som har fått drømmeintervju med Liverpool-legenden Steven Gerrard.

Liverpool-kaptein Gerrard sammen med Altajente Ragnhild Lund Ansnes

STJERNEMØTE: Fotballforfatter Ragnhild Lund Ansnes har jobbet i mange år for å få en intervjuavtale med en av Englands største fotballstjerner, Steven Gerrard.

Foto: liverpoolhjerter.no

Kvinnen som har gjort karriere på å skrive bøker om et fotballag fra England, har nå legendariske Steven Gerrard på merittlista.

I ettermiddag landet hun på Gardermoen etter intervjuet med Liverpool-kapteinen som har båret armbindet siden oktober 2003.

Beste dag på jobben

– Det er helt utrolig og egentlig et lite eventyr det som har skjedd. Jeg har nok hatt min beste dag på jobben som journalist i hele mitt liv, sier Ansnes.

Hun er nå i ferd med å skrive sin tredje bok om «The Reds». I tillegg har hun også oversatt manager Bill Shanklys biografi.

«Ledelse og lidenskap» skal etter planen bli en julegave for Liverpool-fansen. Ansnes har møtt det som finnes av gjenlevende kapteiner, men var svært spent på om hun fikk tilgang på den største av dem alle.

For Gerrard er en mann som svært sjeldent gir slike intervju.

– Gerrards største dag, bortsett fra Champions League-seieren i Istanbul i 2005, er den dagen da han ble kaptein. Han hadde drømt om å være kaptein for Liverpool siden han var 8-9 år. Det var den ultimate drømmen.

Steven Gerrard hadde sin første kamp for Liverpool 29. november 1998, men fikk sin siste kamp i høst litt raskere enn han hadde regna med.

Vil tilbake til Liverpool

– Var det en skuffa mann som ikke fikk lov å fortsette enda ett år i Liverpool?

– Hmm, nei. Jeg tror han har falt til ro med det valget han har tatt. Han gleder seg veldig som pappa å få leve et litt mer normalt liv utenfor banen sammen med ungene sine. Han er nå så stor at han ikke kan være med sine egne barn på svømmetrening eller dansetrening uten å bli forstyrret. Så han gleder seg veldig til å få lov til å ha et normalt familieliv sammen med jentene sine i USA mens de er små.

FOOTBALL/ Liverpool v Crystal Palace - Barclays Premier League

SISTE KAMP: Den 16. mai i år spilte Stephen Gerrard sin siste kamp for Liverpool i oppgjøret mot Crystal Palace. Her sammen med sine døtre.

Foto: Carl Recine / Reuters

– Har du nå intervjuet Liverpools framtidige manager?

– Han var helt tydelig på at han ville tilbake til klubben på ett eller annet tidspunkt. At han har lederevner, er vel hevet over enhver tvil, sier Ansnes som ikke levner noen tvil om at hun denne uka har gjort sitt aller største skup som journalist.