Hopp til innhold

Rå scampi tilbakekalles fra Rema 1000-butikker etter bakteriefunn

Sjøfrisk Norge tilbakekaller produktet rå scampi med skall fra plukk og miks-frysedisken i Rema 1000-butikker etter funn av en kolerabakterie.

– På grunn av risiko for krysskontaminering mellom rå og spiseklare produkter i disken tilbakekalles produktet, og forbrukere som har kjøpt produktet, anbefales å kaste dette. Vær også oppmerksom på at man kaster alt som har vært i posen hvis man har blandet flere varianter i samme pose, skriver selskapet i en pressemelding.

Sjøfrisk Norge påpeker at frosne scampi alltid skal varmebehandles før de spises, og at god varmebehandling vil ta livet av bakterien. Saken er varslet til Mattilsynet og til butikker.

– Partiet det gjelder, er fjernet fra butikkene. Forbrukere som tror de har blitt syke etter å ha spist produktene, bes kontakte lege for råd og oppfølging, står det i pressemeldingen.

Personer som har kjøpt produktet, kan få pengene tilbake ved å kontakte butikken.

Vibrio cholerae er en kolerabakterie som hovedsakelig finnes i sjøvann ved temperaturer mellom 20 og 40 grader, men den kan også finnes brakkvann eller ferskvann. Enkelte typer av bakterien kan komme inn i mennesker og forårsake kolera ved å produsere giftstoffet koleratoksin.

(©NTB)