PU: – Ikke mulig å transportere ut drapssiktede

Myndighetene i landet mannen oppgir som hjemland har ikke akseptert ham, sier Politiets utlendingsenhet (PU).

krimteknisk drap i tromsø

MANN DRAPSSIKTET: En kvinne ble funnet død i Tromsø torsdag kveld, og en mann er drapssiktet.

Foto: Ørjan Hansen / NRK

PU sier at de ikke kunne sende personen siktet for drap i Tromsø, ut av landet. Dette fordi «vilkårene om sikker identitet og aksept fra hjemland ikke er til stede i denne saken».

En mann er siktet for forsettlig drap etter at 32 år gamle Linn Olsen Uteng ble funnet død på en adresse på Sør-Tromsøya i Tromsø torsdag kveld.

Under en pressekonferanse i Tromsø fredag ettermiddag ble det bekreftet at drapssiktede var en asylsøker som var blitt utvist fra Norge. Mannen hevder å være fra Kongo, og hadde et samlivsforhold med den avdøde kvinnen.

Ikke akseptert av hjemlandet

PUs pressevakt Daniel Drageset sier til NRK at myndighetene i landet mannen oppgir som hjemland, ikke har akseptert mannen.

Utover det henviser de til det som står på PUs sider:

I saken hvor en person med avslag på asyl er siktet for forsettlig drap i Tromsø, har vedkommende blitt fremstilt for myndighetene i landet han oppgir å være fra uten å bli akseptert.

PU vil ikke si om dette landet er Kongo, selv om politiet allerede har oppgitt dette under fredagens pressekonferanse.

PU skriver også om mannens tid i Norge:

I perioder har utlendingen oppholdt seg på ukjente adresser, også utenfor Norge, noe som har komplisert arbeidet med verifisering av identitet.

– Vilkår ikke til stede

PUs sier at i slike saker vil de jobbe med å fastslå hvor utlendingen kommer fra, slik at vi kan returnere vedkommende til sitt hjemland.

PU skriver også på sine nettsider at de gjør det de kan for å uttransportere personer uten lovlig opphold i Norge, men vanskeligheter med å fastslå identitet kan hindre dette arbeidet.