Populære Arctic Race lover ingenting til kommuner på frierferd

Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race er glad for at kommunene mellom Nordkapp og Tromsø er ivrige på å presentere seg for å få sykkelløpet gjennom sin kommune, men han lover foreløpig ingenting.

Arctic Race på Nordkapp

Ordfører i Nordkapp Kristina Hansen kunne juble sammen med andre da det ble klart at Arctic Race starter på Nordkapp

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

Arctic Race får mange henvendelser fra kommuner mellom Nordkapp og Tromsø etter at de for et par uker siden røpet at start- og sluttetappene skulle bli Nordkapp og Tromsø.

Nordreisa vil ha befaring

Siste ute var Nordreisa kommune som fredag sendte en invitasjon til Actic Race og inviterte på befaring til kommunen. Ordfører Lidvart Jacobsen mener kommunen har mye å bidra med til sykkelrittet.

– Jeg skrev at de er hjertelig velkommen til å komme og se, sier Jakobsen til Framtid i nord.

Han innser at det ikke er sikkert de kommer til Nordreisa i det hele tatt.

– Men jeg er sikker på at jeg har hele Nord-Troms med meg når jeg sier at de er hjertelig velkommen til Nord-Troms, og at vi blir å gjøre hva vi kan for å hjelpe til med å løse eventuelle problemer, sier han til avisa.

Nordreisa har, i tillegg til flott natur, også den infrastrukturen som trengs for et slikt stort arrangement. Flyplass, Halti, mange garderobeanlegg, gode nabokommuner og skotsk høylandsfe i Straumfjord er noen av tingene som er nevnt i brevet.

Glad for innspill

Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race sier han er glad for alle innspill som kommer fra kommunene rundt omkring. Og det har vært mange.

Knut Eirik Dybdal

Arctic Race er glad for innspill, men lover ingenting

Foto: Nils Mehren


- Det er flere som har ringt og vil ha oss til å komme på besøk, sier han.

Det kommunene ikke er klar over, er at Arctic Race har vært på befaring de fleste stedene allerede. Likevel sier Dybdal ja til innspill.

– Det kan jo tenkes at de kan presentere noe som vi ikke er klar over, sier han til NRK.

Hvor etappene, utenom start- og sluttetappe skal gå holder Arctic Race foreløpig tett til brystet. Det er mye som skal på plass for de kan ta endelig avgjørelse, alt rundt logistikk er foreløpig ikke avklart.

–Endelig etappeoversikt kommer først i mai, sier Dybdal, så kommunene mellom Nordkapp og Tromsø som har meldt sin interesse må foreløpig vente i spenning.

Arctic Race presenter planer

Planene for åpningsetappen ble presentert for et par uker siden

Foto: Hilde Wøhin Joakimsen