Politiet måtte håndtere mye slåssing i natt

Men få støymeldinger på russen gleder politiet.

En uniformert politibil.

Politiet måtte rykke ut til flere tilfeller av slåssing, spesielt i Tromsø.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Ifølge dem som gikk av vakt søndag morgen har det kommet få støymeldinger på russen, mindre enn forventet. Og det er kjempebra at folk har fått fred i natt, sier operasjonsleder Lars Meland ved Troms politidistrikt.

– Russetiden nærmer seg slutten, hvordan har russen oppført seg så langt?

– Vi oppfatter dem stort sett som hyggelige og blide når patruljene våre møter dem. Ting har vel ligget på et forventet nivå, sier operasjonslederen.

Det har imidlertid vært en del knuffing rundt om i fylket i natt.

– Og det har vært innslag av russ, sier Meland.

Laster Twitter-innhold

Mye knuffing

Det startet like etter midnatt da flere personer var involvert i et slagsmål utenfor et hotell i havneområdet i Tromsø sentrum. Én person ble sendt til legevakta med et kutt i leppa. To timer senere måtte politiet gripe inn da en beruset mann forulempet en dørvakt på et utested i Tromsø. Politiet oppretter sak på dette.

I Harstad måtte også politiet gripe inn og pågripe en mann i 30-årene som forulempet og spyttet på en taxisjåfør. Mannen blir også anmeldt for å ha forulempet politiet.

På tampen av natten måtte politiet i Tromsø på nytt rykke ut til slåssing i sentrum. Både en mann på 55 år og en 21 år gammel mann ble senere innbrakt for slåssing, og begge disse fikk saker opprettet mot seg.

Nyheter fra Troms og Finnmark