Væpnet politi jakter på tyv

Politiet i Alta er nå på jakt etter en person som etter å ha viftet med kniv stjal 20.000 kroner og en mobiltelefon fra en privat adresse.

Alta lensmannskontor, inngang

Mannskaper fra Alta lensmannskontor leter etter en gjerningsperson etter tyveri på en privat adresse.

Foto: Marte Lindi

Politiet i Alta har nå patruljer med væpnet politi ute, på jakt etter en person som harviftet med kniv, for deretter å stjele 20.000 kroner og en mobiltelefon fra en privat adresse i Alta sentrum.

– Rundt 13.25 fikk vi telefon fra en fornærmet som hadde kommet hjem til en adresse i Alta sentrum. Da han kommer inn i leiligheten påtreffer han en person med en kniv. Han har da etterspurt en tredje person som vi enda ikke har vært i kontakt med, sier operasjonsleder Ken Ruben Høgden ved Vestfinnmark politidistrikt til NRK.

Etter tre minutter så dro gjerningsmannen fra stedet. Den fornærmede har gitt en beskrivelse av gjerningspersonen til politiet.

Den fornærmede opplyser politiet om at det er stjålet rundt 20.000 kroner i kontanter, samt en mobiltelefon fra stedet.

– Vi har nå drevet etterretning for å finne ut hvem gjerningspersonen er. Vi har lagt ut beskrivelse av gjerningspersonen på twitter for å få tips fra publikum om hvem dette kan være, sier Høgden.

Laster Twitter-innhold

Politiet snakker også mer med fornærmede for å få en enda bedre beskrivelse av hvem dette kan være.

– Vi har patruljer ute som ser etter vedkommende, og valgte å bevæpne oss på bakgrunn av at det var viftet med kniv, sier Høgden.

Han sier de ikke har identiteten på mistenkte, og han som er fornærmet i saken er ikke kjent av politiet fra før.