Hopp til innhold

Politiet jakter bussjåfør etter brekksladd-stunt

Politiet i Finnmark leter etter en sjåfør av en latvisk turistbuss som skal ha gjennomført en 360 graders håndbrekksladd på en parkeringsplass blant biler og folk utenfor Kirkenes.

kirkenes

– En buss i større hastighet kom inn på en stor parkeringsplass der det sto både biler og mennesker. Sjåføren må ha hatt god fart for å kunne gjennomføre en håndbrekksladd på 360 grader.

Det sier operasjonsleder Svein Erik Jacobsen fra politiet i Finnmark. Han opplyser at det er snakk om en stor femtiseters buss.

Han opplyser om at personer som var på stedet aldri har sett noe lignende.

– Et så stort kjøretøy veier opptil 10–15 tonn, og slik kjøring er fullstendig uforsvarlig. Man har ingen kontroll, og det er helt uakseptabelt når det er biler, mennesker og turister i området, sier operasjonslederen.

Mister sannsynligvis førerkortet

Den aktuelle bussen har i flere måneder kjørt asiatiske turister i skytteltrafikk mellom Kirkenes i Norge og Ivalo i Finland. Det er en reise på drøyt tre timer, som ifølge vitner har vært skummel også før hendelsen i dag.

Polititet har flere konkrete vitner, blant annet guider som har vært på bussen.

– Det er en latvisk sjåfør på 25–30 år som står bak kjøringen, og vi vet at han skal bo i Kirkenes på et hotell til i morgen. Hotellet er kontaktet og skal gi oss beskjed når han kommer tilbake.

Foreløpig har ikke informasjon om hvorvidt det var passasjerer i bussen da håndbrekksvingen ble utført. De vil se nærmere på bussen, som står i nærområdet rundt Kirkenes.

Mannen vil sannsynligvis fratas retten til å kjøre i Norge en god stund framover.

– Vi vil sterkt vurdere å inndra førerkortet hans i første omgang, sier Jacobsen til NTB.