Hopp til innhold

Politiet har frigitt navnene på de antatt omkomne i skredulykken

De antatt omkomne etter snøskredet på Blåbærtinden i Balsfjord i Troms er Mikael Sten (29) fra Finland, Niklas Nyman (36) fra Finland, André Stenfors (32) fra Finland og Disa Bäckström (29) fra Sverige.

Politi, leteaksjon Tamokdalen
Foto: Inghild Eriksen/NRK

I en pressemelding videreformidler politiet ord fra de fire savnedes familier, som takker redningsmannskapet, helsepersonell, politiet og det lokale kriseteamet i Balsfjord for den fantastiske innsatsen de har gjort og fortsetter å gjøre.

De pårørende takker også Balsfjord kommune varmt for støtten de har fått de siste dagene.

Disa Bäckström

Disa Bäckström

Disa Bäckström.

Foto: Privat

Niklas Nyman

Niklas Nyman

Niklas Nyman.

Foto: Privat

Mikael Sten

Mikal Sten

Mikal Sten.

Foto: Privat

André Stenfors

Andre Stenfors

André Stenfors.

Foto: Privat

Måtte avbryte søk

Siden onsdag har deres kjære ligget nedgravd i snømassene etter det store skredet ved Blåbærtinden i Tamokdalen. Skredet er cirka 300 meter bredt og anslått til 600-700 meter langt.

Søndag ble det gjort nok et forsøk på å søke etter de antatt omkomne, men politiet måtte avbryte forsøket på grunn av dårlige værforhold.

Det blir heller ingen søk mandag på grunn av dårlig vær og skredfaren, som for øyeblikket er på farenivå 3 – betydelig fare.

De tre finske mennene og den svenske kvinnen skulle gå en siste topptur etter et kurs i isklatring i Lyngen, men ved toppen av Blåbærtinden ble de tatt av et stort skred.

– Forferdelig situasjon

Forsvaret, skredsøkere fra Røde Kors og ambulansehelikopteret fra UNN har bistått i søkene siden onsdag.

– Sammen med politiet og det lokale kriseteamet gjør vi alt vi kan for å ivareta de pårørende. Det er en forferdelig situasjon for ofrenes familier, deres venner og kjærester, uttalte klinikkoverlege Mads Gilbert til NRK søndag.

– Vi leter etter fire unge mennesker som ligger i raset, og alle kan jo tenke seg hvor smertefullt det er og hvor utålmodige de er når det gjelder å få gravd fram deres kjære som nå er døde.