Hopp til innhold

Pitbull-Terje blir ond

Og det er enda godt, mener vår bokanmelder.

Pressefoto Pitbull-Terje
Foto: Distributør: Scanbox

"Pitbull-Terje blir ond" er tittelen på Endre Lund Eriksens tredje bok om Pitbull-Terje og kompisen Jim.

NRKs Erling Steenstrup har lest boka, og er godt fornøyd:

"Jeg var litt sånn småbetenkt da bind to om store og sterke Pitbull-Terje og den mer forsakte, eller kanskje heller forsiktige, kompisen og jeg-fortelleren Jim la seg ut i kamp mot barnevernet i bind to i det som heldigvis ser ut til å bli en serie.

På skråplanet

Ganske enkelt fordi det så ut som Pitbull-Terje var i ferd med å tilpasse seg samfunnets krav til normal oppførsel.

Så det er med oppriktig glede jeg kan melde at i denne boka er han i full fart ut på skråplanet sammen med en ny kompis, som sjølsagt heter Ben-Ronny.

Og Jim utvikler seg til en tydelig nerd som ikke bare er ferdig med leksene til hele uka allerede på mandag, men som også melder seg inn i den oppbyggelige og fredselskende avholdsorganisasjonen Juvente for å stå i mot suget fra gjengen til Terje som lefler med både øl, hasjisj og det som verre er, samtidig som hormonene fortsetter å boble hos alle ungdomsskoleelevene som nå befolker dette universet..

Den nervøse mora til Jim er på bedringens veg, og aksepterer til og med vervet som nestleder i lokallaget til Mental Helse, mens faren til Terje pakker og drar til Vangsæter, sier han.

Innbruddsbølge

Så tar det ganske ettertrykkelig løs i dette bindet, der også den gamle bunkersen og playmofigurene får en rolle i handlinga igjen.

En innbruddsbølge ruller nemlig over boligområdet de bor i. Mer vil jeg ikke si, men jeg kan altså melde at "Pitbull-Terje blir ond" holder det tittelen lover. Og takk og pris for det.

Boka har driv, humor og intelligente observasjoner, i tillegg til at konfliktene spilles ut på en slik måte at det bare er å lene seg tilbake og vente på at Endre Lund Eriksen skal komme med bind fire."