Hopp til innhold

Kvinne i 50-årene døde etter i fallulykke i Lyngsalpan

En person fikk behandling ved sykehus etter ei fallulykke i Russelvfjellet i Lyngsalpan i Troms. Universitetssykehuset Nord-Norge melder at livet ikke stod til å redde.

lyngen_soek

Klokken 15:40 i dag meldte politiet i Troms at en person skal ha falt ned fra Russelvfjellet i Lyngen. Like før klokken 16 meldte politiet at det er gjort funn av en person, men at skadeomfanget er ukjent.

Klokken 17:20 opplyste medievakten ved Universitetssykehuset Nord-Norge at en kvinne i 50-årene er kritisk skadd i ulykken.

– Tilstanden hennes var kritisk og ustabil, dessverre døde kvinnen av skadene, sier pressevakt Per Christian Johansen ved Universitetssykehuset Nord-Norge en time seinere.

Kvinnen er utenlandsk statsborger. Politiet opplyser at hun enten skal ha falt gjennom en snøskavl, eller utfor ei skrent.

Mannskaper fra luftambulansen med lege og redningsmann deltok i redningsarbeidet.

Politiet har fått opplysninger fra et turfølge om at det er en mulighet for at vedkommende skal ha gått for langt frem på fjellskrenten.

– Det er grunn til å tro at fallet har vært langt, sier operasjonsleder Lennart Steffensen i Troms politidistrikt til NTB.

Det er heller ikke første gang det har vært en ulykke i det samme fjellet.