Hopp til innhold

På intensivavdeling etter grov vold

En mann i tjueårene ligger på intensivavdelingen på Kirkenes sykehus etter å ha blitt utsatt for svært grov vold natt til søndag.

Kirkenes

En mann og en kvinne er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse i Kirkenes. De to er mellom 25 og 30 år, og er kjenninger av politiet.

– De er del av et belastet rusmiljø, sier operasjonsleder Svein Erik Jakobsen i Øst-Finnmark politidistrikt. Foreløpig har politiet begrenset informasjon om hva som faktisk har skjedd. De fikk kjennskap til saken gjennom tips fra publikum.

Uvanlig grov sak

Den fornærmede mannen ligger på sykehus med alvorlige skader, og skal ha kommet dit i formiddag. Han skal blant annet ha brukket begge armene og et bein. Det skal i tillegg være fare for innvendige skader.

– Vi har vært på besøk på sykehuset, og raskt fått redegjort for en rekke brudd, hodeskader og mest sannsynlig indre skader, sier Jakobsen. Hva som er bakgrunnen for episoden er fortsatt uklart for politiet.

– Vi er jo svært interessert i motivet for en handling av så grov karakter, det er jo ikke vanlig med så grove voldshandlinger, sier Jakobsen.

Kan ha blitt holdt fanget


Videre skal politiet etterforske åstedet, og foreta avhør av vitner i saken. En person med nær relasjon til den fornærmede mannen hevder å vite at han har blitt holdt fanget. De to siktede skal også ha brukt jernstang og flaske som våpen. Dette er noe av det politiet nå ønsker å komme til bunns i.

– Det som gjenstår i forhold til alvorligheten er å finne ut om det er brukt særlig farlig redskap, og om handlingen er planlagt. Det vil i så fall virke i skjerpende retning, sier operasjonsleder Svein Erik Jakobsen.

Når det gjelder om mannen har blitt holdt fanget sier Jakobsen dette:

– Vi vet ikke noe om det, men vi har en anelse om at det er et gap i tid fra det tidspunkt vi mener han er blitt påført skadene, og når han dukket opp på sykehuset. Så det gjenstår å finne ut hva dette skapet skyldes.