Hopp til innhold

– Er redd bilene skal bli mer ødelagt på vei til verkstedet

I over seks år har lokalbefolkningen ventet på at en av Norges dårligste veier skal utbedres. Ennå kan det ta tid før veien mellom Grunnfjord og Hansnes blir bedre.

Created by InfoDispatcher

Slik ser fylkesvei 305 Hansnes-Grunnfjord ut.

Arild Johansen er en av flere innbyggere i Grunnfjord på Ringvassøya i Nord-Troms som er lei av å ferdes på en fylkesvei som han mener knapt kan kjøres på.

– Dette er ikke en vei for biler. Jeg har prøvd å få asfalt på veien mellom Hansnes og Grunnfjorden de siste seks årene, sier Johansen som ramser opp alle møtene han har deltatt på med både politikere i Karlsøy kommune og fylkespolitikere.

Fylkesvei 305 Hansnes-Grunnfjord er ikke en vei for biler, mener han.

Mister kunder på grunn av veien

Lokalbefolkningen som daglig må kjøre på disse veiene opplever en enorm slitasje på bilene sine, forteller Bjørnar Bull som driver Bjørnars Auto i Grunnfjord.

– Vi får spesielt inn mange biler som har skader i understellet, i støtdempere og skader på stag og fjæringer, sier Bull.

Spesielt om våren og høsten taper firmaet penger på at mange kunder avlyser verkstedavtaler. De tør rett og slett ikke kjøre på veien til Grunnfjord.

– De frykter at bilen vil få større skader av å kjøre til verksted enn den hadde når timen ble bestilt. Jeg er absolutt enig med dem. Veien er omtrent ikke kjørbar. Det er bare hull og det er dype hull, sier Bull.

Nytt håp

Samarbeidet med fylkespolitikerne har vært fantastisk, men det er penger som mangler, forteller Johansen, som ikke vil gi opp.

– Men etter siste møte med fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo føler jeg nesten hundre prosent sikkert at vi at vi har fått hull på den fylkeskommunale pengesekken, sier han.

Ivar B. Prestbakmo

Fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo lover utbedring av fylkesvei.

Foto: Laila Lanes / NRK

Prestbakmo bekrefter overfor NRK at fylkesveien i Nord-Troms står på en såkalt liste i forhold til handlingsplan for fylkesvei. Det vedtok fylkestinget i oktober i fjor.

Prioriterer veien

– Den veien er en del av etterslepet på seks til åtte milliarder til vedlikehold på våre fylkesveier, så det er en gigantisk utfordring vi har. Det er likevel denne veien som skal prioriteres, sier Prestbakmo.

– Per nå har vi det ikke pengene i boks, men vi gjør det vi kan for at folk og næringsliv skal få en vei som det er mulig å ferdes ordentlig på.