P3-Silje leder fiskereality

Silje Nordnes tar pause fra P3morgen for å være programleder i storstilt realitysatsing på NRK1.

Silje Nordnes skal lede realityserien Skårungen på NRK1. Bildet er henta fra prøveinnspillinga.

Silje Nordnes skal lede realityserien Skårungen på NRK1. Bildet er henta fra prøveinnspillinga.

Foto: NRK

– Dette er en fin mulighet til å prøve noe helt nytt og få nye erfaringer. Det skader heller ikke at innspillingen skjer i Svolvær, der jeg kan se over til hjemstedet mitt Hamarøy, og jeg kan sove litt lenger enn vanlig noen uker. Og så er det ingen tvil om at dialekten min, som sliter etter drøyt 10 år i Oslo, kommer til å ha skikkelig godt av noen uker i nord, sier Silje Nordnes.

Til daglig er hun å finne i et varmt radiostudio sammen med makker Ronny Brede Aase i P3morgen. Men fra og med neste uke forsvinner hun fra lufta en periode.

Se Silje Nordnes i aksjon som programleder for P3morgen

Norges tøffeste yrke

I fem uker skal hun jobbe med innspillinga av en ny realityserie i Lofoten. I serien «Skårungen» skal 12 deltakere prøve seg i Norges tøffeste yrke. I løpet av ti episoder skal mennesker uten erfaring fra fiskeryrket få prøve seg på fiskebåt. Vinneren kan smykke seg med tittelen Norges beste skårunge.

For ordens skyld: Skårunge er en betegnelse på en ung stormåke, men brukes også for å omtale en som er på fiske for første gang.

Silje Nordnes var sist fredag gjest i Nytt på Nytt. Se programmet her

Silje Nordnes på kaia i Svolvær under prøveinnspillinga.

Silje Nordnes på kaia i Svolvær under prøveinnspillinga.

Foto: NRK

For frossenpinnen Silje blir kulda ei utfordring. Men hun gleder seg likevel.

– Mine besteforeldre var fiskerbønder, og både bestefar og flere onkler har reist på Lofotfisket. Jeg har vært mye på havet i oppveksten, men det betyr egentlig ikke at jeg kan så mye av den grunn. Jeg har vært mest opptatt av å kose meg på havet, så her er det en del kunnskap som mangler. Derfor gleder jeg meg skikkelig til å lære masse og kanskje få en bedre forståelse av hvordan det var for bestefar da han reiste til Lofoten.

Se P3-Silje bli rundlurt av magiker Kevin Lunde

Kommer til å savne Ronny

Silje og Ronny

Silje Nordnes sammen med programlederkollega Ronny Brede Aase i P3morgen.

Foto: Tore Zakariassen

Pausen fra P3morgen varer i fem uker. Også Siljes medprogramledere Ronny Brede Aase og Markus Neby tar seg en pause fra P3morgen. Erlend Osnes og Henning Raae Fosslien fra programmet «Raae og Osnes» skal vikariere som morgenprogramledere i tre av ukene, mens Ronny og Markus tar seg av P3morgen uten Silje de to siste ukene.

– Jeg kommer til å savne Ronny, Markus og alle de andre kollegene mine i P3morgen. Ikke minst det å starte dagen sammen med dem og alle lytterne våre. Men det betyr også at det kommer til å bli skikkelig deilig å komme tilbake til radioen etter påske, forteller Silje Nordnes.

«Skårungen» sendes på NRK1 vinteren 2016/2017.