Uforstående til påstand om dobbeltrolle

Pia Svensgaard mener det ikke er noe galt med fylkesrådets bruk av advokat Roy M. Slettvold.

Pia Svensgaard

Pia Svensgaard er overrasket over kritikken som rettes mot advokatbruken i Jämtkraft-saken.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Jeg er overrasket over kritikken som nå har kommet. Dette er ingen nyhet. Kort tid etter at vi ble obs på at advokat Slettvold hadde vært involvert i Jämtkraft-saken, var det store medieoppslag om saken, blant annet i Dagens Næringsliv, sier leder av fylkesrådet i Troms, Pia Svensgaard til NRK.

Troms fylkeskommune leide inn advokat Roy M. Slettvold for å gå kritisk gjennom granskingsrapporten av Troms Kraft som kom i høst.

Onsdag fortalte NRK at advokat Slettvold også hadde hjulpet svenske Jämtkraft med å kjøpe seg inn i det nordnorske kraftverket.

Jens Ingvald Olsen, fylkestingsrepresentant for Rødt, mener advokaten har hatt en klar dobbeltrolle i saken.

– Jeg må si at jeg er ganske sjokkert. Hvis fylkesrådsleder Pia Svensgaard har vært klar over Roy M. Slettvolds dobbeltrolle, kan hun umulig fortsette som fylkesrådsleder, sier Olsen.

TK-advokat beskyldes for uheldig dobbeltrolle.

TK-advokat beskyldes for uheldig dobbeltrolle.

Informerte ikke i ettertid

Pia Svensgaard får blant annet kritikk for ikke å ha informert fylkestinget om advokat Slettvolds roller da granskingsrapporten av Troms Kraft ble lagt frem.

– Siden dette allerede burde være velkjent, så jeg ingen grunn til å ta det opp, sier Svensgaard, som forteller at fylkesrådet ikke var klar over at Slettvold hadde vært delaktig i salget av Troms Kraft-aksjer til Jämtkraft da fylkesrådet ansatte advokaten.

Det var aldri noen interessekonflikt eller dobbeltrolle

Pia Svensgaard, fylkesrådsleder

– Men da vi ansatte han var salget allerede gjennomført. I tillegg hadde jo fylkesrådet støttet et slikt salg, så det var aldri noen interessekonflikt eller dobbeltrolle, i mine øyne, sier hun.

Kritiseres i rapporten

Salget av Troms Kraft-aksjer til Jämtkraft får kritikk i granskingsrapporten. Blant annet hevdes det at avtalen er i strid med industrikonsesjonslovens krav til offentlig eierskap.

Dette er noe av det Økokrim nå etterforsker.

– Granskingsrapporten har ingenting å utsette på prosessen rundt salget til Jämtkraft, deriblant vårt valg av advokat, sier Pia Svensgaard.

Hun håper nå at deler av granskingsrapporten blir offentliggjort så fort som mulig.

– Det er ingenting med Jämtkraft-salget som ikke tåler dagens lys, sier hun.

Offentliggjøring av granskingsrapporten om Troms Kraft. 
Det skjer i tingretten i Tromsø.

Granskingsrapporten om Troms Kraft