Hopp til innhold

Stråler etter natt i minus

Minusgrader ned mot 20-tallet ble ingen utfordring da elever fra Øytun folkehøgskole markerte starten på Friluftslivets år med å sove ute i telt.

Markerte start på Friluftslivets år

VARM OG GOD: Teo Lied Rassmussen, Lena Røsberg (skjult i soveposen), Andrè Tollnes Flem, Sunniva Tennfjord og Kristian Wergeland var gode og varme etter å ha overnattet i telt i natt.

Foto: Alf Harald Martinsen

Gradestokken viste nesten 20 kuldegrader da elevene satte opp teltleiren i går ettermiddag. I løpet av natta steg faktisk temperaturen noe, og det var fem strålende opplagte elever som tok i mot NRKs-reporter i teltet i dag tidlig. Gode soveposer og reinskinn får æren for det.

– Vi har ikke hatt problemer med kulda, men de tre som har ligget i midten har nok hatt det varmest, sier elev Kristian Wergeland.

– God start på året

150 personer med smått og stort deltok da Øytun folkehøgskole markerte starten på Friluftslivets år. Flere barn og voksne tok utfordringen om å sove ute i kulda. Lærer ved folkehøgskolen, Lars Krempig, forteller at natta har gått greit.

– Reinskinn, primus og gode soveposer gir et godt grunnlag for å kunne være ute sjøl om det er kaldt. Dette er en god start på året, sier han og får støtte fra elevene sine.

– Jeg synes det er flott at vi kan dele slike erfaringer med andre som kanskje ikke har vært så mye ute som vi har, sier Kristian Wergeland.

Friluftslivets år

FORNØYD: Lærerne Fred Even Hellenes og Lars Krempig ved Øytun folkehøgskole var tidlig oppe og fyrte bål i dag.

Foto: Alf Harald Martinsen

Forsov seg

Lokalpolitiker Rut Olsen fra Kystpartiet og Oddveig Hammari fra Høyre tok utfordringen fra Øytun om å sove ute. Ifølge Rut Olsen var det et godt valg.

– Det gikk over all forventning. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg var skeptisk i forkant på grunn av kulda. Men vi fulgte rådene om å ha dobbelt lag med klær og doble soveposer. Det førte faktisk til at jeg forsov meg til jobb i dag. Og det må jo være et godt tegn på at det var ei fin natt, sier hun.

Friluftsselfie

FRILUFTSSELFIE: Lokalpolitikerne Oddveig Hammari og Rut Olsen overnattet i telt i natt. Rut Olsen forsov seg til jobb i dag......

Fortsetter i dag

I dag skal elever fra skoler i Alta være med når friluftsmarkeringen fortsetter. Lek og vinteraktiviteter står på programmet.

– De skal få kjøre hund, klatre og rappellere ned fra berg. I tillegg blir det skileik og mange forskjellige aktiviteter, forklarer lærer Lars Krempig.