Overgrepssaken: – Jeg har alltid vært redd for at ingen ville tro meg

Kusinen til den overgrepstiltale mannen i 40-årene i Tromsø, fortalte i Nord-Troms tingrett fredag at hun ble utsatt for overgrep i flere år, fra hun var cirka åtte år gammel.

Nord Troms tingrett

Rettssaken går for Nord-Troms tingrett i Tromsø.

Foto: Petter Strøm / NRK

Kvinnen sa i retten at hun hadde forsøkt å melde overgrepene til politiet, men fikk beskjed om at det var for dårlige beviser, og at det beste var å glemme det hele.

Angst og depresjoner

Hun fortalte at hun tok kontakt med politiet på nytt etter at tromsømannen ble arrestert i fjor. Da ble hun tatt på alvor, og fikk avgi forklaring.

Kvinnen som skal ha blitt misbrukt av den overgrepstiltale mannen forklarte i retten at hun har slitt med store psykiske problemer i etterkant av overgrepene.

– Jeg har slitt med angst og depresjoner i alle år, og jeg ser klart at dette har sammenheng med overgrepene. Det har vært vanskelig å holde på jobber, og jeg har vært mye sykmeldt, og gått jevnlig til behandling hos psykolog, sa hun.

Ifølge kvinnen varte de påståtte overgrepene helt til hun flyttet fra Tromsø som 13-åring.

– Jeg har alltid vært redd for at ingen ville tro meg.

– Kjenner igjen mange trekk

Mannen i 40-årene er også tiltalt for seksuelle overgrep mot datteren sin gjennom flere år. Tiltalte forklarte i retten torsdag at han flere ganger hadde tatt bilder og videofilmet overgrepene mot datteren.

Kvinnen, som i dag er i trettiårene, sier at hun kjente seg igjen i forklaringene fra tiltaltes datter, som, ifølge tiltalen ble utsatt for grove overgrep i flere år.

– Jeg kjenner igjen mange trekk fra hennes forklaring. Særlig dette at tiltalte prøvde å framstille det som skjedde nærmest som en lek, sa kvinnen i retten fredag.

Kvinnen fortalte at tiltalte mange ganger understrekte at hun aldri måtte fortelle til noen hva som hadde skjedd.

– Da jeg ble eldre, og ble sint og utagerende, sa han at det ikke var noen vits å fortelle om dette, fordi ingen vill tro meg.

Hun fortalte i retten at hun hadde oppsøkt den tiltalte da hun var om lag atten år for å spørre om hvorfor han hadde utført overgrepene, men hun fikk ikke noe svar.

Den tiltalte mannen har erkjent overgrepene mot datteren, men nekter for å ha forgrepet seg på kusinen.