Hopp til innhold

Sjekk denne ørreten

Per Edvard Johnsen vet akkurat hvor han skal fiske for å få de største ørretene. I formiddag slo det til igjen på Iešjávri, da kunne han dra opp en ørret på seks kilo.

Per Edvard Johnsen

For en måned siden tok han en på ni kilo. I formiddag var han på isen igjen og da fikk han en ørret på seks kilo

Han er født og oppvokst i området og vet akkurat hvor han skal fiske for å få de skikkelig store ørretene. Og når de er fast på kroken er det kløkt som må til for å få de opp av isfiskehullet og på land.

– Man må bruke tiden og temme den. Den raste ut fem ganger før jeg fikk den opp. Det var mye spenning der et øyeblikk, forteller Johnsen på telefon fra Nedre Mollisjok, der han bor.

Ikke den første storfisken han har fått

Det er bare en måned siden sist han hadde en sværing på kroken, da var det en ni kilos ørret. Det er ikke tilfeldig at han har fått to så store fisker på kort tid.

– Jeg er født og oppvokst her på Nedre Mollisjon og kjenner til vannene som min egen bukselomme. Ørreten har også en fast rute den vandrer så hvis man kjenner til den ruten og har tålmodighet så har man den på kroken, forteller isfiskeren.

Mat til mange

En så stor fisk gir mat til mange og i dag har det vært reneste festmåltiden på fjellstua hvor Johnsen er oppsitter.

– Vi har vært åtte stykker til bords og har bare spist en filet, jeg har enda en igjen. En fisk er mat til ca 20 personer, så det er mye god mat i den. Den var helt rød og ordentlig feit, forteller Johnsen.

Finnmarksreklame

Tidligere så kviet mange seg for å fortelle hvor de store fiskene ble tatt. Det er nå historie. Bildet av Johnsen og den store fisken ble umiddlerbart publisert på facebook.

– Disse store fiskene er skikkelig god finnmarksreklame. Jeg bruker også å ta med turistene til de beste plassene for det er en opplevelse når man drar fisken opp av isfiskehullet, avslutter Johnsen.