Ordføreren samler inn penger for «Chuks»

Ordfører Jens Johan Hjort samler inn penger til en bursdagsgave til «Chuks». Denne gaven skal være en økonomisk støtte slik at han får hjelp.

Chuksonyedika Angebakwue tilbake i Tromsø

Jens Johan Hjort har startet kronerulling for Chuks. På bildet har han nettopp kommet tilbake til Tromsø.

Foto: Tove Jensen / NRK

– I fødselsdagsgave ønsker jeg meg et lite tilskudd til Chuksonyedika Agbakwue – Chuks. Dere husker ham; Skjervøyspilleren som har en sønn på 2 år, en kjæreste og en stesønn, og en hel fotballfamilie i Troms som slo ring om ham da han ble deportert til Oslo for en tid tilbake. Mannen som heller kjøper en bursdagsgave til en lagkamerat enn mat til seg selv. Mannen som fikk et helt fotballag med voksne mannfolk til å gråte da han plutselig ikke var der på treningen på mandag, skriver Jens Johan Hjort i et innlegg på sin facebookside.

Økonomisk hjelp

I innlegget sitt ønsker ordføreren å gi en hjelpende hånd til en mann i en vanskelig situasjon.

Jens Johan Hjort

Jens Johan Hjort ønsker å hjelpe «Chuks» på den økonomiske fronten, slik at han får den hjelpen han trenger.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

– Chuks får nå saken sin vurdert av advokatfirmaet Hestenes, Dramer i Oslo. Det koster penger. Penger Chuks ikke har. Men han har oss! I sin tid samlet vi sammen inn over 100 000 til Yalda på noen dager gjennom THCF (Tromsø Humanitarian Crowd Funding). Nå ber jeg dere være med på det samme, fortsetter Hjort i innlegget.

Åpner bankkonto

Han avslutter innlegget med å informere om at han vil åpne en bankkonto for pengene han klarer å samle inn for «Chuks».

– Gjennom å svare "Chuks er vår" eller "Jeg er med" på denne meldingen, sender dere 100 kroner og et kraftig signal til Chuks om at han ikke kjemper sin kamp alene. Jeg skal opprette en bankkonto i Chuks navn når jeg kommer hjem fra ferie, og holde dere underrettet om innsamlet beløp fortløpende, avslutter Hjort.

På i overkant av én time har innlegget fått over 100 likerklikk, 12 delinger og over 40 kommentarer.