Oppvaskmøte i spillergruppa: – Nå kan vi se fremover

TIL-spiller Jonas Johansen var godt fornøyd med å komme i trening igjen, etter alt kaoset i klubben tirsdag.

Jonas Johansen

Jonas Johansen og resten av TIL-spillerne har nå lagt tirsdagens dramatikk bak seg, og ser fremover mot Lillestrøm-kampen i helgen.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Det er trist når ting ender som det gjorde i går. Det er noe vi skulle vært foruten. Det er aldri artig når slike ting skjer. jeg opplevde det med min far for noen år siden, og vet at det er et kjør uten like. Da er det godt å komme i trening igjen, sier TIL-spiller Jonas Johansen til NRK.

Tirsdag var det fullt kaos i Tromsø idrettslag. Klokken 10.00 inviterte ledelsen i klubben til pressekonferanse. Hovedtrener Steinar Nilsen hadde fått sparken. Årsaken til sparkingen ville de ikke si noe om.

Styreleder i TIL, Per Aronsen, og direktør i klubben, Ulf Johansen, kom ikke med mye informasjon da de møtte pressen tirsdag.

Styreleder i TIL, Per Aronsen, og direktør i klubben, Ulf Johansen, kom ikke med mye informasjon da de møtte pressen tirsdag.

Senere på dagen kom det frem at Nilsen var sparket etter ønske fra spillerne. Noe som kom som en overraskelse på Nilsen selv.

Spillerne i møte

Etter sparkingen hadde spillerne i klubben et møte. Ifølge iTromsø skal flere av spillerne ikke være enige i ønske om å få Steinar Nilsen avsagt.

– Det var godt å ha det møtet. Det er mye som kommer frem i media som ikke stemmer. Det fører til usikkerhet, og folk blir gående og skule på hverandre. Slik skal det ikke være, sier Johansen, som videre forteller at de nå har renset lufta i spillergruppa.

– Vi skal konsentrere oss om det sportslige, og ønsker ikke mer fokus på det som skjedde i går. Vi hadde en god prat, og det godt å være ferdig med det nå.

Var det riktig å sparke Nilsen?

– Nå har de gjort det, og da kan man si at det var riktig. Det er styrets beslutning, og vi må stille oss bak den.

Så det er riktig at flertallet i spillergruppa ønsket dette?

– Ja.

Jonas Johansen forteller at det var viktig å ha et møte spillerne seg imellom.

Floviks første trening

Bård Flovik har nå hovedtreneransvaret for TIL. Han synes også det var godt å komme seg ut på kunstgresset igjen, etter tirsdagens drama.

– Vi hadde en fin økt. Det var trivelig å komme i gang igjen og ha fokus på det vi skal ha fokus på, sier han.

Hva sa du til spillerne før dagens trening?

– Vi bestemte oss for at vi må se fremover. Vi er enige om at vi skal stå samlet og utvikle oss ytterligere. Prestasjonene våre har tidvis vært gode denne sesongen, men vi har også gjort dårlige prestasjoner.

Flovik var assistenttrener under Steinar Nilsen, men antyder at han kommer til å sette sitt eget preg på «Gutan» så lenge han har ansvaret.

– Ja, det vil jeg gjøre. Om det omfattes som store eller middels stor preg på ting, er opp til andre å vurder, men jeg vil ta de grepene jeg mener er riktig, sier han.

Etter det NRK erfarer er det stor sannsynlighet at Flovik forblir i trenerrollen ut 2016.

– Dersom de spør meg om det, må jeg vurdere på det da. Nå er jeg midlertidig hovedtrener, og forholder meg til det.

Bård Flovik syntes det var godt å komme i gang med arbeidet igjen, etter gårsdagens dramatikk.